to chyba wynik mojej determinacji po wgraniu naprawdę sporej ilości romów z listy ROMY A701-Last Update. Zacząłem analizować wypowiedzi na temat różnych romów, ich stabilności działających lub nie aplikacji i zawsze było coś nie tak. Znalazłem w necie rom w wersji angielskiej dla MioA701 określany jako WM6.1 finally: WM6-EN-1948-18548-MKX. Kiedy go wgrałem, okazało się, że jest pamięcio-oszczędny i pozostawia dużo miejsca dla ewentualnego dogrania interesujących nas aplikacji.Wszystko co potrzebne działało: sms,mms z amr, internet po GPRS i po AS, BT, poza tym oszczędny w konsumowaniu energii mojej baterii.Potem zacząłem wgrywać różne nakładki na system:Manille i Titanium już znałem zatem przetestowałem:
Point UI
Wisbar Advance/Desktop
Pocket Plus
iFonz
Spb2
Spb3.
Na xda poczytałem o skórkach, które wyglądem naśladują WM6.5 w powiązaniu z spb2 i spb3. Ze względu na funkcjonalność wybrałem opcję "mojego" romu z spb3 i wgraniem skórki imitującej WM6.5. Efekt widoczny na moim awatarze. Na today'u mamy sporo belek, które możemy przesuwać jak na WM6.5.Poza tym pod zegarem mamy małe trzy ikonki odpowiedzialne za podświetlenie, zarządzanie (BT,WIFI,telefon, moduł GSM) oraz tryb pracy głośnika:(normalny, wibracja, wyłączony). Pod belką powiqadomienia: e-mail, sms/mms oraz nieodebrane rozmowy. Naturalnie jest i pogodynka. Instalowanie skórki polega na podmianie pakietu plików systemowych w spb3. Wrazie czego służę pomocą przy instalowaniu "mojej" konfiguracji łącznie z plikami.