Problem z klawiaturą Resco Keyboard na MioA701

• 8 Odpowiedzi
  • 928 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mw71

• **
  • 188
  • Mio A701, ROM Oki 024, WM 5.0, karta SD 2 GB
Problem z klawiaturą Resco Keyboard na MioA701
« dnia: Czerwiec 26, 2007, 13:55:26 »
Słuchajcie, co radzicie (prócz hard resetu oczywiście). Zmieniłem ROM z R64 na OKI024 i wszystko działa tylko mimo wgranej i widzianej w opcjach klawiatury Resco Keyboard ikonka oryginalnej nie chce się zmieniać na Rescową i nie mogę za diabła jej włączyć. Odinstalowywałem i ponownie instalowałem i nic. Zostawia to gdzieś ślady w rejestrze? Może tam coś zostało i nie chce się poprawnie ponownie zainstalować? A może da się jakoś usunąć tą oryginalną "keyboard" z ROM-u i wtedy tamta jakimś sposobem się będzie ładować? W pliku pomocy tej klawiatury Resco pisze, że trzeba ją dobrze odinstalować, bo inaczej system jej nie widzi. Może coś źle robię???Nie chce mi się po raz 3 robić hard resetu, bo za dużo czasu zabiera ładowanie wszystkiego od nowa! Soft resety nic nie dają, a był moment, że się pojawiła i było wszystko OK! Mile widziani spece od grzebania w rejestrze! : ((

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: Problem z klawiaturą Resco Keyboard na MioA701
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2007, 19:29:15 »
A co to za dublowanie wątków, kolego???

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2007, 20:10:20 »
Sorry 6 nt ale napisałem tutaj do wszystkich, bo w tym Twoim wątku nie każdy zobaczy a zależy mi na rozwiązaniu tego problemu! Ponoć może być winny za to też ten Aku (czy Acu) w ROM-ie, choć nie wiem co to jest i do czego

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2007, 20:47:32 »
AKU - Adaptation Kit Upgrade = zestaw poprawek Microsoftu do WM5.

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 12, 2007, 10:27:33 »
A wie ktoś jaki kod ma klawiatura Resco? Bo ta wbudowana ma 409(1033). Jakbym znał kod to bym go wpisał w edytorze rejestru w miejsce standardowej i może by w końcu zaczęła działać!

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2007, 14:03:11 »
A nie pytałem Cię już czy masz spolszczenie? jezeli masz, to je usuń - powinno wrócić do normy...

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 12, 2007, 16:58:09 »
No właśnie 6 nt, że wywaliłem. Po zmianie romu na OKI już nie wgrywałem ponownie. Na początku było OK, a jak skończyłem instalować wszystkie programy przestało działać. Nie wiem, może jakis program to uwalił ale na fabrycznym romie miałem te same programy i działała klawiatura Resco bez problemu. Dlatego szukam możliwości ustawienia tego w rejestrze ale widzę, że nikt nie wie jak to zrobić więc chyba bez hard się nie obejdzie! Tylko nie wiem czy nie będę miał po instalacji znowu tego samego.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 12, 2007, 19:35:54 »
Spróbuj. Ja próbowałem sobie przypomnieć co zrobiłem, żeby u mnie działało, ale bezskutecznie, przykro mi. Radziłem sobie z tym kilka miesięcy temu. Przypomniałem sobie jedynie, że rzeczywiście jakąś wartość w rejestrze zmieniałem, ale za diabła nie pamiętam którą. Wymieniałem też na ten temat korespondencję na pw, ale te wiadomości też już wykasowałem jakiś czas temu. No szlag mnie trafia, że nie pamiętam, bo bardzo chciałbym Ci pomóc. Zwłaszcza, że wiem, że wiedziałem. >:(

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 13, 2007, 11:55:33 »
6 nt, dzięki za chęci. Ja na razie nie robię hard resetu, bo nie mam czasu wgrywać wszystkiego od nowa. W tym czasie może ci się cokolwiek przypomni. W każdym razie myślę, że jakbym coś w rejestrze zmienił (jak z tymi dzwonkami) to powinno być dobrze. Coś blokuje, że nie załącza się klawiatura Resco tylko ta standardowa. Tam w rejestrze są takie foldery typu "keyboard layout", może tam te wartości pozmieniać? Tylko, że od tej seryjnej klawiatury wiem jakie są (409(1033)), a od Resco nie mogę znaleźć. Bez kodu nic nie zrobię, bo nie wiem jakie cyfry wpisać. Kurcze, może to spolszczenie jakiegoś programu tak zadziałało? Jakbym pozamieniał z powrotem na angielski będzie OK? Sam nie wiem!  :-\