Problem z kartą Wifi w Mio A701

• 4 Odpowiedzi
  • 2281 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Przemek.pl

• 6
  • Sprzęt: Mio A701 | Toshiba TG01
Problem z kartą Wifi w Mio A701
« dnia: Lipiec 23, 2009, 17:37:59 »
Mam karte Sandiska wifi z 256mb pamięci. Problem polega na tym, że po wgraniu sterowników karta nie jest widziana. Uruchamiając program od obsługi Wifi wyświetla się komunikat:
Unable to connect to the wireless netcard. Is it inserted?

Dodam, że wogóle Mio nie reaguje na tą karte, jak by sie jej wogóle nie wsadziło. Port chyba nie jest zepsuty gdyż zwykłe karty SD działają, sam mam GoodRam'a 4gb i czyta ją normalnie.
Może to wina Romu?
Mam taki: WM6.5-PLK-21234.5.0.1..
Czy ktoś wie jak to naprawic? I czy wogóle zadziała?

Przy instalacji z urządzenia pojawiło się coś w stylu : 'Your host device does not support SDIO'.

Wszystko działa na WM5, Elm czy dasz rade jakoś to naprawic w WM 6.5?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2009, 12:28:18 wysłana przez Przemek.pl »
Mio A701 | Toshiba TG01

*

Offline Foxi4

• 19
Odp: Problem z kartą Wifi w Mio A701
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2009, 11:57:59 »
Ja mam kartę SPECTEC i wszystko działa jak marzenie. Sprawdź opcje Wi-Fi, napewno wybrałeś odpowiedni adapter? Ustawienia/Połączenia/Karty Sieciowe/Karty Sieciowe i wybierz prawidłowy sterownik.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2009, 23:03:04 »
u mnie pretec działa tylko z wersjami lite serii 6.5- może u Ciebie też tak będzie

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 12, 2009, 18:55:33 »
Najpierw tak:
Jestem nowym userem starego A701 (ktoś go chciał wyrzucić bo to już ani gwoździa nim wbić ani zupy zamieszać) ... ale do rzeczy.
Mam taką dziwną kartę SDIO SDW11G (producent nie znany) i po dwóch dniach walki udało mi się ją ożywić pod oryginalnym softem - śmigała jak cud.
Nie chodziły mi karty SDHC.
Wgrałem elMInStER.WM6.5-PLK-23037.RC.Lite - ŁAŁ !!! ale czad ( nie myślałem że tak może wyglądać winda mobile)
ALE jest problem - cały dzień próbuję uruchomić WIFI - nic, nawet myzianie w baterię nie daje efektów.
W ../Karty sieciowe/ karta jest jako SDIO 802.11g Adapter, ale w Comm Manager Siec WLAN albo jest nie aktywna, albo nie daje się włączyć.
Już mi pomysłów brak ... może ktoś podpowie ???

A tak na marginesie to czy elementy zakładek w elMInStER.WM6.5-PLK-23037.RC.Lite można jakoś modyfikować tzn. dodać swoje skróty itp. ???

*

Offline SeboS

• 2
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 07, 2009, 12:50:47 »
Nie wiem czy chodzi o tą samą kartę, ale była kiedyś na rynku karta WiFi z 256MB, ale nie przeznaczona do PDA tylko do aparatów fotograficznych.
Karta umożliwiała zapis zdjęć i przesyłanie ich na serwery "foto" jak była dostępna sieć WiFi.
Ta karta o której piszę nie mogła tylko działać w PDA jako karta pamięci - info od producenta
Jeśli masz taką kartę, to chyba nic z nią nie zrobisz

Pozdrawiam