Problem z A501 w Play

• 3 Odpowiedzi
  • 2544 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z A501 w Play
« dnia: Grudzień 26, 2009, 00:24:10 »
Przekopałem całe forum i urzywałem szukajki jak nalezy.
Mam A501 i problem polega na tym ze nie moge skonfigurowac tego telefonu pod Play-a.
Próbowałem wszystkiego i nie działa mi w play USSD:/ co z tym zrobic ? wpisuje *101# zielona słuchawka, wysyła cos i koniec:/ Heya, orange Era działała bez zarzutu. Wogóle to nie wyśletla mi sie na "pulpicie" PLAY tylko 26006.

HELP

Odp: Problem z A501 w Play
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2010, 22:05:41 »
ej no ludzie ??!!

niby jedno z najwiekszych forum o PDA a prosze o pomoc juz w nie jednym wątku i nikt nie moze pomuc.

*

Offline palmax

• *
  • 60
  • Sprzęt: Mio A702
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 05, 2010, 15:52:15 »
Niestety nikt Ci nie pomoże. Problem przerósł nawet mózgowców. Na dzień dzisiejszy nie ma rozwiązania. Nie pomaga nawet wymiana karty SIM, nie wspominając już o mieszaniu w rejestrach i instalowaniu programów typu USSD. Sorki ale musisz się pomęczyć albo zmienić operatora.

*

Offline mczpl

• 26
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2010, 09:29:34 »
lishy: nie wiem dokładnie jak jest z USSD ale z tego co mi wiadomo to musi to działać bo Ty jedynie wydajesz odpowiednią komendę dla sieci komórkowej za każdym razem zakończoną znakiem # telefon ma z tym mało co wspólnego ale jak pisałem nie znam się ba tym.
Co do nazwy sieci na pulpicie to ten temat był wałkowany. Po prostu MIO nie zna kodu tej sieci i dlatego piszesz kod a nie nazwe mozesz MIO nauczyc tego kodu tzn wystarczy w rejestrze Windows HKEY_LOCLA_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\RIL\OperatorNemes dodać wartosc REG_SZ gdzie w miejsce nazwy wpisujesz kod sieci czyli 26006 a w pole data to co na sie wyswietlic jako nazwa sieci czyly PLAY.

Powodzenie