Poszukuję pomocy przy wgraniu romu do A701 /nie darmo/ W-wa

• 1 Odpowiedzi
  • 833 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 04, 2006, 22:14:18 »
Witam, proszę doświadczonych bardziej Kolegów o pomoc za niewielką gratyfikacją wgrania nowego romu 64 do mio A701. Sam jestem za cienki do eksperymentowania  a i doświadczenia mam niewiele.
Jeśli Ktoś w W-wie byłby chętny mi pomóc za sensowne pieniądze to proszę o odpowiedź i namiary.
Pozdrawiam
Pepel :))

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2006, 16:23:23 »
Ale to jest naprawdę prościutkie jak 100 km drutu w kieszeni. Naprawdę dasz sobie radę - ja dałem, a jestem świeży jak bułeczka rano. Weź instrukcję, która jest na fourpages (na naszym forum była już też tłumaczona). Ma ona 7 kroków. Ściągnij sobie program do ładowania ROMu przez USB. I jedź z koksem. Jedyna rzecz, która wymaga troszkę wprawy, to wejście do bootloadera - trzeba wziąć rysik w zęby (tylko tak działa ;-)), a następnie nacisnąć jednocześnie kółko nawigacyjne (to wokół "dżojstika") w dół i przycisk zgłaśniania. Potem nacisnąć rysikiem soft reset przez 4 sekundy (rysik w zębach, pamiętasz?) i już się uruchamia bootloader. Jak się uruchomi, te dwa klawisze możesz puścić. Mnie się udało za 4. razem. Potem już leć zgodnie z instrukcją - po bootloaderze nawigujesz tymże kółkiem (góra-dół) i "dżojstikiem (enter). To cała filozofia. I to darmowo.