pierwsze ładowanie a poloczenie USB z MIO 701

• 5 Odpowiedzi
  • 1649 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pierwsze ładowanie a poloczenie USB z MIO 701
« dnia: Czerwiec 26, 2007, 14:30:27 »
Mam pytanko, poniewaz kupilem nowe mio nadal jeszcze nie rozładowała się bateria, to czy moge teraz mio A701 połączyc z Pc za pomoca kabla usb? z tego co wyczytałem to po podpięciu kabla mio zaczyna się ładować, wiec to spowoduje złe uformowanie baterii? czy czekac tak długo z podłączeniem kabla aż PDA sie rozładuje, wtedy naładowac i dopiero podłoczyć?
Próbowałem przez BT ale w AS nie moge znaleźć jak wskazać na BT, ponizej tylko pisze jeśli korzystasz z IR lub BT skorzystaj z pomocy. W pc mam BT wkładany do USB. Jak to zrobic bym mogł przegrywac dane za pomoca BT z komputera do mio?

Pozdro
Piotr

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: pierwsze ładowanie a poloczenie USB z MIO 701
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2007, 19:28:12 »
baterie MIO są nowoczesnymi Li-ion i nie wymagają roizładowywania do zera. Sprawdzone w praktyce.

*

Offline jack767

• *
  • 53
    • sat-elita.info
  • Sprzęt: MIO A701 , LARK 50.1 , N95 8GB
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2007, 20:20:45 »
Ja tylko profilaktycznie swój mio a701 po zakupie bez odpalania podłączyłem na 15 h do ładowania i to wszystko ,
a do końca jakoś jeszcze go nie rozładowałem bo to albo pod kompem lub gniazdo zapalniczki , i jak zauważyłem
przy samym czuwaniu bateria trzymie 4 dni i napewno z jeden lub dwa by trzymała.
#####################################################
Jeżeli już zamieniłeś siekierkę na kijek , udawaj, że to czarodziejska różdżka.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2007, 21:12:20 »
mi na GPSie 4 godz, ale moze dlatego ze siedze w domu i sie tym bawie i zrzara bardziej. I moze dlatego, ze to dopiero trzeci cykla ładowania  ::)

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 26, 2007, 21:56:23 »
ale jak sie korzysta z GPS-u np automapa to wtedy nie płaci sie za poloczenie GPRS bo te programy tego nie uzywają?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2007, 22:01:27 »
szosiu - GPS żre okrutnie - 4-6 godzin i po baterii.

pracus - GPS to coś zupełnie innego niż GPRS, korzystasz z tego bezpłatnie. Automapa ma mapy wgrywane np. na kartę albo do pamięci PDA, więc za dostęp do map też nie płacisz, bo nie musisz ich z internetu ściągać. Są jednak programy, które nawigują po mapach internetowych i wtedy płacisz za połączenie z netem przez GPRS.