oddam uszkodzonego A701 za przysłowiowe piffo

• 7 Odpowiedzi
  • 2136 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Sobiech

• 16
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
oddam uszkodzonego A701 za przysłowiowe piffo
« dnia: Grudzień 22, 2008, 20:10:46 »
Mam uszkodzonego mijusa, oberwał w wypadku samochodowym, ma popękaną obudowę, brak klawiszy i pęknięty LCD (świeci się i wygląda iż folia dotykowa jest cała), po za tym się włącza - chwile po starcie słychać dzwięk inf. o rozładowanej baterii (leży od paru miesięcy w szufladzie). oddaje go z tym co mi zostało:
ładowarka sieciowa, głowica od mocowania do szyby (niestety sam "patyk" złamany), pudełko, z płytą i papierami, kabel USB.
Ładowarka samochodowa zdechła w wypadku, rysiki zgineły...ale ostała mi się jeszcze jedna folijka na LCD.

Mam dwa warunki:
- ktoś kto go weźmie zobowiąże się do wyciągnięcia z niego kontaktów i odesłania mi ich (są mi niezbędne bo winda na PC zrobiła mi niemiłego psikusa - sam sobie z tym nie mogę poradzić a nie chce go już "remontować" bo czekam na nową zabawkę...)
- osoba która go chce pokrywa koszty ew. przesyłki

jak ktoś chętny to zapraszam, w wawie możliwy odbiór osobisty, pozdrawiam

*

Offline Adi_

• **
  • 103
  • Sprzęt: HTC HD
Odp: oddam uszkodzonego A701 za przysłowiowe piffo
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2008, 22:28:36 »
Podeslij jakies fotki ja w swoi a701 mam uszkodzone gniazdo lcd na plycie i wyswietlacz. Moze po kupnie wyswietlacza dalo by sie cos odzyskac z danych i zrobic jeden tel z dwoch :D

Adix24@gmail.com

*

Offline Slawek_St

• 10
  • Tylko jedno może unicestwić marzenie - strach prze
  • Sprzęt: MIO A701 +4GB SD +WIFI SD
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 24, 2008, 14:41:37 »
Ello

Ja szukam kawiatury (zielona, czerwona,Joj) ze złaczem o jakiś 6  m-cypodaj cenę.

--
Na scyńści na zdrowie
na to Boże Narodzyni
Cobyście byli zdrowi weseli
jako w niebie janieli 
Cobyście mieli pełno gosci
jako na gałonzce łości
Cobyście mieli pełne łobory pełne pudła
coby wom gospodyni przy piecu nie schudła
Coby się Wom darzyło kopiło
dyślem do stodoły łobruciło
Tak Wom Boze dej
HEJ HEJ HEJ

Pozdrawiam
Sławek
--
Pozdrawiam

Slawek_St
---------------------------
E-mail: slawek_st@jawnet.pl
G-G:    4040472
Tel. :  607-592-696
---------------------------

*

Offline P10TR3K

• 404
  • Sprzęt: Lumia 800 / GT-S5360 / A810
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 24, 2008, 14:44:52 »
...Czy o folię na LCD można by prosić?  :)

*

Offline kieper

• *
  • 64
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 25, 2008, 15:19:25 »
Sobiech, jest sposób na odzyskanie kontaktów.
Musisz doprowadzić telefon do tego, by zresetowały mu się ustawienia (w e-utility z CR przeszło na Active Sync) bez utraty danych...
Wymyśliłem coś i u mnie działa więc do roboty (jedną rzecz musisz zrobić na czuja bez podglądu ale powinno być ok):

1) Uruchom na telefonie tryb serwisowy (dół na klawiaturze+czerwona słuchawka+zwiększenie głośności). Jeśli tego nie robiłeś to opis leży w podpiętych.
2) Wybierz opcję "Watchdog Reset" (na czuja z odstępami 1,5 sek. wciśnij na klawiaturze 4 x w dół, na końcu "OK" - środkowy przycisk).
3) Odczekaj 5 sek. i wyciągnij baterię.
4) Wsadź baterię po 10 sek. i uruchom tel.
5) Tryb CR przejdzie automatycznie na AS i możesz przy pomocy programów zewnętrznych ściągnąć kontakty.

pzdr :)

*

Offline Sobiech

• 16
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 26, 2008, 03:06:13 »
ok, więc tak, sprawdziłem tą metode i są pewne efekty...

1. trzy przyciski, dwie ręce, dwie wykałaczki bo klawiszy nie ma... ale udało sie - odpala się..
2. 4x w dół i ok - i się wyłącza i po chwili włącza (około 1 - 1,5 sec)
3. 5 sec i bateria sio...
4. 10 sec i bateria znowu w doku i odpalamy...

i za pierwszym razem napisało mi iż znaleziono nowy sprzęt... ale po chwili iż wystąpił z nim problem i może chodzić nie prawidłowo, AS nie znajduje A701, w urządzeniach w windzie też nic nie widać... ale teraz po włączeniu nic nie "plumka" mimo iż na kablu wisiał kilka minut więc nie zdążył się podładować - a!! czy może mieć znaczenie iż moje a701 chodziło na romie alkoholika, na którym to teraz nie pamiętam, ale chyba dam rade sprawdzić...

kolejne podejścia i taki sam efekt

*

Offline kieper

• *
  • 64
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 26, 2008, 13:19:42 »
Możliwe, że uszkodzenie sięgnęło nie tylko wyświetlacz i klawisze... Również wejście USB mogło trafić szlag. Ja bym jeszcze sprawdził na innym kablu i innym i wejściu USB w kompie, odinstalował i zainstalowałbym najnowszy AS lub sprawdził na Windowsie Vista na Mobile Center (w Vista jest Mobile Center zamiast AS i może znajduje wg innych procedur). No i przed tym wszystkim wyciągnąłbym kartę pamięci z tela.
Obadaj wejście USB w tel., może niektóre styki są zaśniedziałe, brudne lub wygięte.
Nie ważne na jakim sofcie jesteś, powinno działać na wszystkich 5.0, 6.0 i 6.1, tym bardziej na romach alkohola.
Jeśli to wszystko nic nie da to została tylko rozbiórka tego ustrojstwa, wymiana wyświetlacza i sprawdzenie wejścia mini USB.

*

Offline Sobiech

• 16
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2009, 00:36:39 »
niestety, tak zwana du..a....

sprawdziłem kilka kabli. wszystkie porty w kompie ... i nic!
w pon jeszcze chyba się odezwe do serwisu - nmoże oni coś wymyślą...

dzięki za pomoc i pozdrawiam

Napisane: Grudzień 27, 2008, 16:01:42
Witam,

wszystkich którym nie odpowiedziałem na wiadomość przepraszam troche zamotany byłem, cel osiągnąłem dzięki Adi_ - emu i on dostał sprzęt (jeśli tak to można nazwać)

pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie