Nowa bateria 3000 mAh

• 7 Odpowiedzi
  • 6391 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowa bateria 3000 mAh
« dnia: Grudzień 15, 2007, 00:55:41 »
Cześć kupiłem niedawno baterię 3000 mAh http://www.allegro.pl/item282490234__130_pln_z_przesylka_mio_a701_a700_3000_mah.html  - super sprawa tylko nie wiecie gdzie można nabyć futerał na taki poszeżony telefon ? Bo nie ukrywam że bez futerału w mojej pracy ten telefon długo nie wytrzyma :(

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
Odp: Nowa bateria 3000 mAh
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2007, 09:30:30 »
Kiedyś zastanawiałem się nad taką baterią i właśnie kwestia zmiany mojego Krusella mnie powstrzymywała ...ale po oglądnięciu futerału stwierdziłem że można przy pomocy zaprzyjaźnoinego zakładu gdzie szyją skóry coś z tym zrobić (oczywiście szlag trafi gwarancję) musisz tylko wyprć część czołową od tylnej i dorzucić z boków i dołu  dwa paski skóry. I jeszcze jedno pasek spinający futerał też należy wypruć i wszyć przesunięty (dłuższy) bo jest go na tyle.... :smile:
Pozostaje kwestia wyważenia całości ..ale dobry klips firmowy moze to rozwiązać...ufff tyle... :smile:
Jak się sprawuje ta bateria ..długo trzyma? jak długo się ładuje? warto było?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2007, 09:33:23 wysłana przez januszjur »

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2007, 11:16:17 »
januszjur - to juz chyba taniej i szybcej byloby kupic aluminiowy pancerzyk na Mio. Mio z bateria 3000 pasuje tam jak ulal po zmianie gabeczek w srodku.
Ogolnie dzialanie baterii 3000 nie jest jakos rewelacyjnie dluzsze. U mnie przy intensywnosci rozmow dochodzacej do pol godziny dziennie i zabawie przez gprs trzyma rowno jak w morde 5 dni. Jak uzywam do tego jeszcze GPS - dolatuje do Wrocka z Koszalina i Mio trzeszczy ze glodne.
Dla porownania na 1320 mAh mio trzyma mi 3 dni bez gps, z GPS dolatuje z Koszalina do Warszawki i Mio zaczyna trzeszczec ze glodny.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2007, 15:41:08 »
 :grin: jasne ale jak ktoś nosi skórę to tak jakoś łyso ..puszkę u pasa wieszać  :E ..to miejsce bardziej do wieszania granatów olbo ładownic do MP 5....lub Uzi...
a tak poważnie masz rację że można tylko jakoś tak ciężko się z futrzakiem rozstawać... :grin:

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 21, 2007, 21:50:18 »
carl0s: zarzuc linkiem np. z allegro ktora obudowa do a701 pasuje z bateria 3000 bo dzis nabylem ja i mysle o tym alu juz dawno...

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 02, 2008, 20:42:43 »
Witam.
Odświeżę ten temat aby nie zakładać setnego wątku o bateriach.
Czy ktoś ostatecznie korzysta z takiej bateryjki ? Jeśli tak to czy warto ?
Mam jeszcze jedno odnośnie baterii .
Mam w swoim MIO od nowego 1320 - bateria LI-IION
Oczywiście starcza na zbyt krótko aby używać telefonu (który nie rozładuje się podczas ważnej rozmowy) i korzystać z innych dobrodziejstw - POMIJAM GPS ;)
Znalazłem jakieś zamienniki mające poj. 1450 LI-POLYMER. Może z taką miał ktoś do czynienia? Jeśli tak to jakie wrażenia? Czy baterie POLYMEROWE są lepsze czy gorsze ?
pozdrawiam
CoYoT

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 03, 2008, 06:42:10 »
Mam taką baterię od pół roku (3000mah) i jeśli chodzi o długi czas działania naszego mio jest naprawde bardzo dobrze.Niestety telefon wyglada troche jak klocek z taką bateria i zabieram ją tylko na dłuzsze wyprawy piesze lub rowerowe kiedy nie ma w pobliżu zródeł prądu.Użytkowanie fona z tak dużą gabarytową baterią jest troche uciążliwe   - pozatym ok. Pozdro

*

Offline freemax

• *
  • 85
  • Sprzęt: MIO A701, HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 03, 2008, 23:49:12 »
milosz78 ja niedawno kupiłem LI-POLYMER 1450 dałem 60 zł z porządnego sklepu oczywiście były tez za 30 ale jakoś wolałem dać więcej, mam nadzieje ze sie nie machłem, więc rewelacji jako takiej to nie ma ale biorąc pod uwagę starą (1 rok) baterie no to fakt LI-POLYMER trzyma lepiej ale w końcu nówka.

ahas przy zakupie zainteresowała mnie jedna rzecz mianowicie na baterie udzielali rok gwarancji a przeważnie dają pół nawet nówka MIO miał pół roku na Aku.