Jakie słuchawki polecacie?

• 13 Odpowiedzi
  • 2791 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Danioczek

• 14
  • A myślałem, że już go wyrzucę! I proszę!
  • Sprzęt: Mio A701 + WM6.5-PLK-21234.5.0.1.TIT
Jakie słuchawki polecacie?
« dnia: Sierpień 11, 2009, 12:35:37 »
Witam!

Jakie słuchawki i program do odtwarzana muzyki polecacie do Mio A701? Zastanawiałem się nad:

Sony ex90: [url]http://www.allegro.pl/item708724728_sluchawki_sony_ex90_basic_z_kompletow_mp3.html/url]
i tutaj pytanie: Czy są to oryginały?

Programy mam TCPMP i WMP.

Pozdrawiam
Daniel ;)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Odp: Jakie słuchawki polecacie?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 11, 2009, 14:42:34 »
poszukaj na forum o programach byla juz masa postow.

*

Offline Gienions

• 348
  • Mio A 701 WM6.5 by elMinStER
  • Sprzęt: Mio A701 , HTC WildFire
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2009, 16:57:07 »
Osobiście polecam tylko oryginalne słuchawki :grin:
Jednak zrobiłem sobie taki wynalazek :E:
-kupiłem słuchawki za 10 PLN w biedronce takie zakładane na kark i do uszu, jakieś Fitnes czy coś ... :mrgreen: zrobiłem przejściówke na jacke"a i zrobiłem test na Audio Menager , bawiąc się przy okazji ustawieniami HD SRS.
No i  :O
Wymiatają lepiej jak oryginały, basy są naprawde "true" :ok:
jedyne słuchawki, w których chyba nie ma ograniczeń ze względu na niebezpieczeństwo uszkodzenia słuchu.
Trzeba uważać aby głośno nie włączyć mając słuchawki w uszach.To tyle jeżeli chodzi o doświadczenia i experymenty z mio jako mp3. :E
Najważniejsze zostać sobą....

*

Offline Danioczek

• 14
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 11, 2009, 17:50:03 »
Te oryginalne słuchawki to mi wyglądają na jakieś ''żury''. :mysli: Nie sądzę żeby dobrze odtwarzały muzykę. Chciałbym się od was dowiedzieć kto używa Mio jako pełnoprawnej MP3 i jak to się spisuje? :wink:
Daniel ;)

*

Offline Gienions

• 348
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 11, 2009, 17:57:03 »
Te oryginalne słuchawki to mi wyglądają na jakieś ''żury''. :mysli: Nie sądzę żeby dobrze odtwarzały muzykę. Chciałbym się od was dowiedzieć kto używa Mio jako pełnoprawnej MP3 i jak to się spisuje? :wink:

Może i masz racje..... ale weź pod uwagę ,że używając tylko oryginalnego osprzętu możesz nie narażać mio na usterki :ohreally:
Pozatym  te oryginalne mają przycisk którym możesz odebrać- zakończyć rozmowe lub używać do wybierania głosowego albo  ostatniego wybieranego numeru ....moim zdaniem najbardziej praktyczne :]
 A i przypomniała się mi nazwa tych słuchawek z biedrojki: perfect , fitnes edytion
te do których podałeś linka mają 0.2w a te za 10 PLN mają 0.5w!Nawet stopień wyciszenia hałasu z zewnątrz mają wyższy, ale czy na dłuższą metę będą dobre dla mio i użytkownika?tego jeszcze nie wiem,niby wszystko ok za małą kase.
W sumie używam ich jak chcę posłuchać czegoś mocniejszego i odizolować się na chwile od całej reszty, mnie to uspokaja ale pewnie zaowocuje w przyszłości jakimś uszczerbkiem  na zdrowiu jak nie słuchu to napewno psyhicznym... :kill: :kill: :kill:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2009, 18:27:48 wysłana przez Gienions »

*

Offline Danioczek

• 14
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 11, 2009, 20:23:32 »
Myślisz, że takie słuchawki + podpięta przejściówka mogą uszkodzić Mio...i moje uszy?  :O
Daniel ;)

*

Offline Gienions

• 348
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 11, 2009, 21:40:43 »
Zgadniesz jak nie wiesz? :P
 :E
Niby wszystko ok,ale zawsze jest coś za coś, wiesz co to końcówki mocy?Ludzkie ucho też może nie wytrzymać długo trwałego działania decybeli.Tak uważam ,może jestem tylko stanowczo zbyt przezorny ...w sumie możesz olać moje zdanie
i zrobić co chcesz na własne ryzyko.Ja tam się pokusiłem.. wiele mnie to nie wyszło,jak dotychczas a efekt piorunujący,hehehe
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2009, 21:51:56 wysłana przez Gienions »

*

Offline Danioczek

• 14
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 12, 2009, 13:17:49 »
Czyli mam wogóle nie słuchać muzyki na słuchawkach?  :S Jeszcze nikt od tego słuchu nie stracił chyba że miał regulator na full
Daniel ;)

*

Offline Gienions

• 348
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 12, 2009, 17:56:46 »
Kolego źle mnie rozumujesz ja Ci nie zabraniam słuchania muzyki w słuchawkach głóśno-sam to bardzo lubię,
wszystko jest dobre z umiarem :ohreally:
z resztą te droższe sprzęty napewno dbają o nasze bezpieczeństwo podczas słuchania ,więc pewnie nie ma sprawy.
Ja tylko chciałem zwrócić uwagę na tani sprzęcik grający extra głośno o niezłej jakości dzwięku jaki sobie sprawiłem, a to że przestrzegam o szkodliwości głośnego słuchania muzy to tak na marginesie żeby potem ktoś nie był zdziwiony :E
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2009, 18:00:19 wysłana przez Gienions »

*

Offline ezg3cn3

• 24
  • Sprzęt: Mio A701+karta sdhc8Gb
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 14, 2009, 22:27:32 »
a mnie przelutowali sluchawki w orginalnym zestawie na creative EP-630. Graja swietnie, a codo programu to WMP to dla mnie totalna porazka. TCMP uzywam i bardzo sobie chwale. Lepszy w obsludze, a przede wszystkim o niebo lepszy dzwiek.

*

Offline sic-ever

• 42
  • Geez... What a dumb life...
  • Sprzęt: Nokia 5800, Sansa E260.
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 14, 2009, 22:40:55 »
Ja się pokusiłem na Sennheiser'y CX200 i powiem, że spisują się o niebo lepiej od HPM-70. Używam i do Asus'a, Sansy i lapka :D Typowe dokanałowe słuchaweczki, cena też nie jest jakaś wygórowana, ale zależy kto co lubi.
I think that every day the sun rises, it may be the last time I bask in the sun.

Sansa E260 4GB (Rockbox) + SDHC 4GB + Sennheiser CX200 Street II
Nokia 5800. :D
K800i leży w komodzie.

*

Offline Foxi4

• 19
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 17, 2009, 11:23:32 »
Osobiście polecam słuchawki Bluetooth od Samsunga, model SBH170. Bardzo dobra jakość dźwięku (nie dziwota, popatrzcie tylko jakie kobyły...), stereo, w zasadzie jak ustawisz głośność na "ile tylko wlezie" to mogą służyć za małe głośniczki... i nie wygląda się w nich aż tak jak udup w kasku :) Kupiłem je za całe 120 złotych w komisie z używanymi komórkami (były nówki a 50% taniej, aż żal się nie skusić... :D ) służą mi od roku. Jedyną wadę jest ociupinkę za mały buffor, ale da się z tym żyć. Jeśli nie używasz mp3jek w SUPER HIGH MEGA DUPER quality, to są to słuchaweczki dla ciebie. Załączam linkacza ze zdjęciem :)

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=661776

Teoretycznie współgrają z produktami Samsunga, praktycznie wygląda to tak że wymiatają ze wszystkimi modelami XD Przyciski do zmiany piosenek, odbierania i odrzucania połączeń, play, stop i volume up/down działają znakomicie, nawet nie musisz wyciągać PDA z kabury. Dla mnie bomba. Jako dodatkowy plus mogę powiedzieć że mieszczą się pod paski kasku rowerowego... hehe ^^;

*

Offline Gienions

• 348
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 17, 2009, 17:32:23 »
Na takie pewnie też bym się skusił w tej cenie :E

*

Offline Danioczek

• 14
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 26, 2009, 16:28:48 »
Skusiłem się na Sennheisery CX55 typowe dokanałóweczki idealnie się spisują z Mio! Dzięki wszystkim za pomoc :ok:
Daniel ;)