Problemy z baterią

• 1 Odpowiedzi
  • 842 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline elviskc

• *
  • 57
  • Sprzęt: Mio A701 WM6.1
Problemy z baterią
« dnia: Maj 18, 2009, 14:57:17 »
Witam

Od jakiegoś czasu mam problemy z zasilaniem w moim Mio. Telefon pokazuje że jest naładowany np. 70% ale jak ktoś zadzwoni to potrafi się wyłączyć, i jak go włączę to pojawia się powiadomienie, że jest niski stan baterii. Szkoda tylko że dowiadują sie o tym dopiero po rozaładowaniu.
Ogólnie ikona bateria zmienia swoje wskazania, ale w pewnym momencie zaczyna oszukiwać, w szczególności kiedy telefon jest nie używany przez pół dnia, wtedy jakiś większy pobór prądu rozładowuje Mio. Podejrzewam padniętą już baterię , ma ok 2 lata. Sam telefon wytrzymuje ok 1 doby przy żadkim użytkowaniu, jednak nie mogę go kompletnie wyczuć kiedy zdechnie. Dodam ze samo ładowanie też krócej trwa niż wcześniej (30-45 min. do 100 %). Miałem już różne romy (WM 6.1, 6.5)i na wszystkich jest tak samo, nawet czystych.
Nie mam 100% pewności czy to bateria, a nie chcę wyrzucić kasy jeśli to może jakiś problem z układem odpowiedzialnym za ładowanie, czy np. pomiar poziomu naładowania baterii.
Czy wszystkie podane wyżej objawy, sugerują wymianę baterii? Trochę mnie te znacznie krótsze ładowanie zastanawia. Może w tym tkwi problem?
Jeśli to bateria to może podajcie jakąś na Allegro godną polecenia, nie koniecznie oryginalną, pewnie wielu z Was już zmieniało źródło energii w swoich A701.

Pozdrawiam

*

Offline freemax

• *
  • 85
  • Sprzęt: MIO A701, HTC HD2
Odp: Problemy z baterią
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2009, 18:28:33 »
Bateria jest już wykończona moja ma pół roku (nie oryginalna z allegro) i dzieje się to samo, przy 50% ktoś dzwoni i PDA pada, także zastanów się nad kupnem baterii i czy będzie Ci się opłacało wziąć tani zamiennik który ledwo wytrzyma okres gwarancyjny, nie będę polecał czegoś czego nie testowałem a mojej nie polecam