MMS w Plusie

• 5 Odpowiedzi
  • 1117 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MMS w Plusie
« dnia: Maj 18, 2008, 09:01:59 »
Witam
Wiem, że pewnie wątek był maglowany ale nie mogę od dawna dojść do celu więc proszę o pomoc.
Mam roma elministera 19701, ale w poprzednich też nie mogłem sobie poradzić z ustawieniem MMS w Plusie.
W ustawieniach połączenia mam zrobione nowe połączenie MMS PLus przez łącze komorkowe GPRS Nazwa punktu dostępu: mms.plusgsm.pl pola nazwy, hasła i domeny pozostawiam puste.
Teraz wchodzę do wiadomości i tam w opcje mms.
Pierwsza karta preferencje:
Tryb pobierania mam ustawiony na: auto
Ilość prób przed zaprzestaniem: 1
Rozdzielczość zdjęcia: oryginalna

Teraz zakładka serwery (tu pewnie popełniam jakiś błąd):
Stworzyłem nowy profil o nazwie PLUS -> wchodzę do niego:

Proszę żeby ktoś napisał jak wypełnić pola:
Nazwa:
Bramka:
Numer portu:
Adres serwera:
Połącz przez:
Ograniczenie wysył:
Wersja WAP:

Z góry serdeczne dzięki i nie piszcie poszukaj najpierw bo szukam od kilku tygodni  dzisiaj dopiero mam chwilke czasu więc piszę.
Pozdrawiam

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: MMS w Plusie
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2008, 14:02:00 »
Widocznie jakos dziwnie szukales, bo mozna toto znalesc w 60 sekund, nie w dwa tygodnie (no, chyba ze szukajac np. w koszu z brudna bielizna  :wink: )

http://service.mio.com/M0100/Global_Search.aspx?SearchText=MMS#

Powodzenia :D

Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

*

Offline wielbuond

• 256
  • Sprzęt: Mio A701; SD_Card: hama 1GB
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2008, 14:31:43 »
Ten rom zawiera Network Wizadrd, który powinien ustawić prawidłowo obsługę MMS i GPRS.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 18, 2008, 15:12:41 »
Widocznie jakos dziwnie szukales, bo mozna toto znalesc w 60 sekund, nie w dwa tygodnie (no, chyba ze szukajac np. w koszu z brudna bielizna  :wink: )

http://service.mio.com/M0100/Global_Search.aspx?SearchText=MMS#

Powodzenia :D

Wow jaki bystrzak
Szukałem i nie znalazłem, a to co ty znalazłeś to można znaleźć na mio.com.pl i tam jest instrukcja jeśli masz oryginalny rom to zrobisz to kro po kroku jak tam jest opisane. Jednak nowe romy maja troche inny wygląd i nie do końca wiem co robie źle, że nie mogę ustawić mms.
Zrobiłem network wizard i bez problemu łączy mi sie z gprs ale z tego co pamietam to kiedys robiło sie osobne połaczenie do internetu osobne do mms. Jesli ktoś może mi pomoc to dzieki jesli ktoś chce walnąc uwagę typu szukanie w koszu z bielizną to niech sobie daruje.
Nie każdy jest taki el bystrzacho, jesli proszę o pomoc tzn. ze nie potrafie tego ustawić.
Pozdrav

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 18, 2008, 15:36:29 »
Wybacz prosze jesli poczules sie dotkniety uwaga o koszu z bielizna - nie mialem najmniejszego zamiaru Cie obrazic - do oddawania intencji w textach pisanych w Necie sluza m.in. emotikony, ktorych uzylem. Nie moim problemem jest tu poziom poczucia "obrazalnosci" odbiorcy  :grin: :ohreally:

Ad rem - w ROMie ElMinistra faktycznie jest wizard, ktory przynajmniej w moim przypadku zalatwil sprawe konfiguracji, takze MMS.
To, ze np. pewne informacje wymagane do ustawien znajduja sie w innym miejscu dla innej wersji ROMu, nie oznacza, ze sa wymagane inne informacje - a w podlinkowanej instrukcji znajduje sie komplet informacji wymaganych do ustawien - SAM z reszta zadales pytanie JAKIMI danymi wypelnic rubryczki - a w ww. instrukcji te informacje znajdziesz.
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 18, 2008, 16:19:32 »
OK dzieki zamykam wątek