Witam
Na początek dodam, że mam system WM6.1-PLK-19202 v1.1 [2008.04.02] na mio a701 w sieci plus GSM, bo może mieć to znaczenie co do mojego problemu.
Siędzię już nad tym chyba drugą godzine szukam po forum po pomocy technicznej mio i nic... mianowicie problem jest taki, iż moge wysyłać mmsy a nie moge odbierać i nie mam zielonego pojecią co jeszcze trzeba włączyć ustawić.
W ustawieniach połączeń mam ustawiony internet gprs jako Plus internet i a mms w my work network. Dopiero przy takich ustawieniach mmsy zaczeły działać na tyle, że mogę wysyłać tylko pytanie co zrobić by jeszcze była opcja odbierania?
=============================
No i wreszcie zadziałało... tak do końca nie jestem przekonany gdzie był problem ale chyba w tym, że mmsy miałem ustawione na "My work network" a nie na "My ISP".
Postanowiłem wiec usunąć wszystkie połączenia jakie miałem czyli internet gprs i mmsy i zrobić połączenia od nowa z tym, że dałem mmsy w "My ISP" no i wkońcu zadziałało ... :-) Dodatkowo musiałem ustawic w Ustawienia->Połączenia zakładka zaawansowane:
Wybierz sieci, które są używane -> wybierz sieci:
Programy automatycznie łączące się z internetem powinny używać: Internet GPRS
Programy automatycznie łączące z siecia prywatną powinny używać: My ISP
I po takich ustawieniach dziła i internet i mmsy odbieranie i wysyłanie :-)
A konfiguracje mmsów miałem z tej strony
http://www.mio.com.pl/download.php?fr=a701&d=Pozdrawiam