MMS - problem z odbieraniem (wm6 mio A701)

• 1 Odpowiedzi
  • 1051 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bloksi

• 21
  • PDA: Mio A701
MMS - problem z odbieraniem (wm6 mio A701)
« dnia: Kwiecień 09, 2008, 22:37:30 »
Witam
Na początek dodam, że mam system WM6.1-PLK-19202 v1.1 [2008.04.02] na mio a701 w sieci plus GSM, bo może mieć to znaczenie co do mojego problemu.
Siędzię już nad tym chyba drugą godzine szukam po forum po pomocy technicznej mio i nic... mianowicie problem jest taki, iż moge wysyłać mmsy a nie moge odbierać i nie mam zielonego pojecią co jeszcze trzeba włączyć ustawić.

W ustawieniach połączeń mam ustawiony internet gprs jako Plus internet i a mms w my work network. Dopiero przy takich ustawieniach mmsy zaczeły działać na tyle, że mogę wysyłać tylko pytanie co zrobić by jeszcze była opcja odbierania?

=============================

No i wreszcie zadziałało... tak do końca nie jestem przekonany gdzie był problem ale chyba w tym, że mmsy miałem ustawione na "My work network" a nie na "My ISP".

Postanowiłem wiec usunąć wszystkie połączenia jakie miałem czyli internet gprs i mmsy i zrobić połączenia od nowa z tym, że dałem mmsy w "My ISP" no i wkońcu zadziałało ... :-) Dodatkowo musiałem ustawic w Ustawienia->Połączenia zakładka zaawansowane:
Wybierz sieci, które są używane -> wybierz sieci:
Programy automatycznie łączące się z internetem powinny używać: Internet GPRS
Programy automatycznie łączące z siecia prywatną powinny używać: My ISP

I po takich ustawieniach dziła i internet i mmsy odbieranie i wysyłanie :-)

A konfiguracje mmsów miałem z tej strony http://www.mio.com.pl/download.php?fr=a701&d=

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2008, 17:29:37 wysłana przez bloksi »

*

Offline aleextra

• **
  • 158
  • Sprzęt: Universal
Odp: MMS - problem z odbieraniem (wm6 mio A701)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2008, 13:13:55 »
dzięki, zaraz przetestuję, bo na htc BlueAngel też mam problem z pobieraniem mms, nawet jak połączenie jest już fizycznie ustanowione
Happy BA user with wm6.
Teraz MDA PRO... nadal szukam idealnego ROM...