MMS i Mio A701

• 5 Odpowiedzi
  • 949 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
MMS i Mio A701
« dnia: Grudzień 02, 2006, 15:09:54 »
Ustawiłem wszystko według opisu na stronie www.mio.com.pl. MMS jest wysyłany do np. około 80% lub 90 % a następnie jest komunikat że wszystkie wiadomości nie zostały wysłane. Czy ktoś miał taki problem i zna jego rozwiązanie ?

P.S. Połączenie jest nawiązywane z poprawnym profilem tzn. MMS

*

Offline bizi

• *
  • 70
Odp: MMS i Mio A701
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 03, 2007, 07:32:50 »
u mnie pojawia sie podobna sytuacja. mam pokonfigurowane polaczenia. automatycznie wybera sie czu to MMS czy GPRS. problem polega na tym ze mimo polaczenia wiadomosc nie jest wysylana. komunikat taki jak wyzej. sprzet byl w serwisiewiec po resetach ustawienia poszly w las (wiem wiem istnieja bakapy)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 03, 2007, 13:51:54 »
gdzieś widziałem pliki *.cab z prawidłowymi ustawieniami. Może tą drogą? Bo problem musi być w ustawieniach, nie gdzie indziej.

Inna opcja to może coś wam syfi? Np. jakieś spolszczenie czy coś w tym stylu?

*

Offline bizi

• *
  • 70
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2007, 12:39:06 »
ja rozwiazalem to tak: w MMS Setings tworze profil : MMSC: mms.plusgsm.pl, data connection my isp,  ip addres 212.2.96.16, port 9201 (ustawinia dla plusa). poza tym powyzsze parametry zawsze podadza na infolini operatora

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 23, 2007, 06:20:31 »
Mam także problem z MMS ale w sieci era.
Jak zrobić, żeby mmsy się odbierały? Czy za każdym razem konieczne jest łączenie się z GPRS i płacenie 72gr za odebranie mmsa?
Czy da się to jakoś obejść?

Znalazłem jakieś instrukcje w innych wątkach i nawet mi się nie chce teraz z GPRSem połączyć. Jak wchodzę w settings to hasło mi się zmienia samoczynnie. Zamiast eramms albo eragprs czy coś takiego widnieje coś w stylu **************** na całą linijkę. A te hasłą chyba tyle znaków nie mają :/
Ma ktoś jakiś pomysł skąd to się mogło wziąść?
Teraz nie mogę ani się łączyć z gprsem ani nie mogę skonfigurować mms :/
Proszę o pomoc.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2007, 07:07:20 wysłana przez Maverick_PL »

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2007, 18:16:21 »
więc i ja mam podobny problem... skonfigurowałem całość wg danych ze strony mio i nic... odbieram ale nei wysyłam... i najciekawsze ze nawet w bok plusa nie potrafia mi powiedziec czemu tak jest...

co do konfiguracji w sieci era tez sa dane.
link ponizej:
http://www.mio.com.pl/download.php?fr=a701

pozdrawiam