MIO A702 pokazywanie/chowanie własnego numeru

• 2 Odpowiedzi
  • 884 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO A702 pokazywanie/chowanie własnego numeru
« dnia: Wrzesień 10, 2008, 21:52:20 »
Przez parę dni będę zmuszony do używania Mio A702 jako podstawowego telefonu (biedna bateria, chyba zacznę taszczyć ze sobą jakieś dynamo).
Wynikł mi już malutki ale mocno wkurzający problem - mój numer w sieci domyślnie jest ukryty ale to, czy jest pokazywany rozmówcy czy nie, ustawia się na telefonie (Plus tak ma): call settings>my number sending>on albo off. Proste.
Tylko, że albo to Mio nie ma takiej opcji albo ja nie mogę jej znaleźć (mam nadzieję, że to drugie).
Z powodu skrajnie upierdliwego interfejsu telefonu (wiem, że się czepiam ale lata używania Nokii 6310i mnie widocznie skrzywiły psychicznie) wbijanie przed każdą rozmową magicznej sekwencji haszów, gwiazdek i cyferek a potem jeszcze ręcznie numeru do zadzwonienia to średnio pociagająca perspektywa.
Może są jakieś aplikacje, które pod kieszonkową Windą byłyby bardziej funkcjonalne a przy tym jeszcze zadziałają na Mio?

Przy okazji - jak się wbija PIN to na ekranie pojawia się całkiem estetyczna klawiaturka telefoniczna (chyba taka sama jest na MDA) - jak spowodować, żeby ta klawiaturka pojawiała się gdy chcę sobie wybrać numer dziobiąc patykiem w ekran?

*

Offline k100pr

• 32
  • Sprzęt: honor 10
Odp: MIO A702 pokazywanie/chowanie własnego numeru
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2008, 11:44:33 »
Ukryć numer można. Naciskasz na siłę sygnału i pojawia się okno. Klikasz na ustawienia.

Pojawia się drugie okno a na dole zakładki.
Przechodzisz do zakładki Usługi
Po zaznaczeniu ID rozmówcy i pobraniu ustawień można je zmienić
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2015, 10:41:37 wysłana przez k100pr »
mitsubishi trium aria > siemens c65 > sony ericsson k310i > mio a702 > samsung GT-S5660 gio > huawei ascend 620s > honor10

Odp: MIO A702 pokazywanie/chowanie własnego numeru
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 13, 2008, 00:23:22 »
O ja durny!
Dolazłem do "Get settings....", doszedłem do wniosku, że mnie nie interesuje pobieranie ustawień z sieci jeno ich edycja...
...i polazłem szukać gdzie indziej metodą Koziołka Matołka :)
Dzięki :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2008, 00:03:17 wysłana przez maup »