Witam wszystkich
Również zakupiłem urządzenie Mio A702 przed wejściem na to forum i przeczytaniu opinii innych użytkowników.
Wszystko działa na fabrycznych ustawieniach - > tj. nic nie podkręcałem i tak dalej.
Z nawigacji to mam zainstalowane AutoMape 5.0.7 ,MioMap 3 . Na obu korzystam z trybu 2D ze względu na to iż uważam że jest bardziej czytelny niż np nowa technologia 3d z budynkami.
Prawdę mówiąc troszkę bawią mnie komentarze typu że jedno urządzenie liczy trasę w 12 sekund z kolei drugie liczy w 15 sekund...ale to dla mnie nie istotne.
Jechałem z obiema nawigacjami w trasach około 100 km i nie zauważyłem żadnych zwiech , opóźnień i tak dalej. Dodam również ze oprogramowania są zainstalowane na karcie pamięci która ma nawet dobre parametry odczyt/zapis. Więc jako nawigacja spełnia moje warunki

.
Przejdę teraz do urządzenia jako telefon. Nie zauważyłem żadnych opóźnień 2 sekundowych jak to chyba miało miejsce w A701, dzwonię odbieram , piszę smsy. Smsy zarówno przez zewnętrzną klawiaturę którą posiada to urządzenie jak i poprzez rysik. Obie formy się w miarę wygodne , jedyne moje zastrzeżenie to jest to że MioKeyboard [ czyli zewn. klawiatura] nie posiada polskiego T9 a angielskie no ale być może jest jakiś myk na to. Całe urządzenie jest z systemem Windows Mobile 6 z nakładką od SunnySoft InterWrite.
Urządzenie jako centrum multimedialne
Nie oglądałem na nim żadnych filmów bo moim zdaniem to jest śmiech na sali aby na takim ekraniku oglądać film , ktoś może powiedzieć że np w podróży pociągiem może być fajnie ....być może tak ale do tego mam inne urządzenia jak np PSP Slim. Oglądanie filmu na tego typu urządzeniach to dla mnie mija się z celem, wolę iść do kina czy ostatecznie oglądać to na komputerze niż psuć sobie rozrywkę.
Jako mp3 ?
Jako mp3 jest ok , używam PocketPlayer , nie mam żadnych zastrzeżeń , gra i tak dalej , jednak moim zdaniem i tak typowy mp3 player np firmy creative gra o niebo lepiej.
Aparat 3.2 Mpix
Robi zdjęcia ładne , ostatnio miałem Motorolę V3x z 2mpix i dla mnie to jak na mobilne urządzenie jest wystarczające.
Z programów zainstalowane mam :
- baterrystatus
- totalcommander
- pocketplayer
- automapa 5.07
- miomap 3
- PalmHeroes [ Heroes of might and magic (gra) ]
- PocketMechanic
- Operamini
- MobileGadu
- Pakiet Office
to tyle