MIO A702 dźwięk migawki aparatu

• 9 Odpowiedzi
  • 2107 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO A702 dźwięk migawki aparatu
« dnia: Czerwiec 02, 2008, 09:50:05 »
Witam mam takie pytanie, czy jest możliwość w MIO A702 wyłączyć dźwięk migawki aparatu, jeżeli tak, to jak to zrobić?
próbowałem, wymienić pliki dźwiękowe na inne, ale się nie da (windows blokuje możliwość zapisu), lepiej było by wyłączyć programowo (oszczędność procesora), proszę o pomoc w tej sprawie.

Odp: MIO A702 dźwięk migawki aparatu
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2008, 15:30:44 »
Cześć  , niestety na tym forum nikt ci nie pomoże w tej sprawie ,  tu są tylko mądrale odsyłające do gogle   , ja mam ten sam problem i niestety nie potrafię go rozwiązać ….

*

Offline mariuszgsm

• 463
  • Sprzęt: x7500
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2008, 15:58:25 »
A jak wyłaczysz dzwięk programów ?

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2008, 13:36:38 »
niestety, po wyłączeniu całkowitym dźwięków, aparat dalej "pstryka" :(

*

Offline magnuss

• 38
  • Omnia + 5310i
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 12, 2008, 20:56:58 »
Sposób jest banalnie prosty. Kopiujecie sobie te orginalne pliki z odgłosem aparatu gdzieś na kompa. One znajdują sie w folderze Windows i nazywają sie TakePhoto1_200ms i TakePhoto1_500ms, byle jakim programikiem do edycji plików wav wycinacie cały dzwięk ze środka.Zapisujecie pod ta sama nazwa. Potem TotalComanderem wkładacie je do Windows podmieniając tamte pliki i od tej pory macie świety spokój z zboczonymi dzwiękami :D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2008, 22:07:23 wysłana przez magnuss »
Kupie internet, oferty posylac na PW ;)

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 13, 2008, 08:28:07 »
niestety, tak też próbowałem, ale TC nie daje rady tego "przykryć", system w jakiś sposób to blokuje.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 13, 2008, 10:37:00 »
Cześć  , niestety na tym forum nikt ci nie pomoże w tej sprawie ,  tu są tylko mądrale odsyłające do gogle   , ja mam ten sam problem i niestety nie potrafię go rozwiązać ….

po co w ogóle tutaj piszesz cokolwiek skoro nikt nikomu nigdy nie pomógł?

Wracaj do piaskownicy bo ci grabki podpier**lą

*

Offline magnuss

• 38
  • Omnia + 5310i
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 13, 2008, 11:09:18 »
Ja zrobiłem to tak. Zrobiłem sobie pliki na kompie. Wsadziłem je na karte. Żadna opcja wytnij czy usuń albo zmień nazwe w katalogu systemowym nie działała wiec znalazłem zrobione pliki na karcie TotalComanderem. Kliknołem na Move i wkleiłem je do katalogu windowsa. Jeśli dobrze pamiętam to miałem ustawiony dzwięk 1 a robiłem to z 3 na wszelki wypadek żeby pliki nie były używane przez system. Nawet mi sie zdaje, że system nie pytał czy nadpisać pliki tylko po prostu je zastąpił. Od tej pory mam świety spokój z odgłosami.
Kupie internet, oferty posylac na PW ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 02, 2008, 17:10:57 »
Tak jak koledzy wyżej pisali.
Skopiować pliki do folderu na kompie, otworzyć TakePhoto1_500ms bodaj w widowsowym 'rejestratorze dźwięku', potem "efekty"
czy co tam chcesz i działasz. Ja zrobiłem wyciszenie -> zapisz -> kopiuj/wklej na mio do folderu windows i już.
Słychac teraz takie ciche 'pstryk' jakby ktoś muche rogniutł :), ale można całkiem wyciszyć

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 07, 2009, 16:08:06 »
trochę się z tym nawalczyłem ale faktycznie da rade zrobić, zwykle kopiowanie explorerem nie działało gdyż plik był chroniony przed zapisem, ale Total Commander na PDA pomija takie drobnostki :) wystarczy pusty plik WAVE o nazwie TakePhoto3_500ms.wav wrzucony na kartę pamięci później przenieść Total Commanderem do folderu Windowsa i rozkoszować się cisza podczas robienia zdjęć (pamiętać żeby dźwięk który chcemy mieć wyciszony nie był włączony na urządzeniu na wszelki wypadek) :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2010, 17:40:03 wysłana przez kosajk »