mio a701w praktyce....(do posiadaczy)

• 7 Odpowiedzi
  • 1801 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« dnia: Lipiec 30, 2006, 07:05:46 »
mam prośbę do posiadaczy mio a701,proszę o opinie

1. jak to jest w praktyce z tym brakiem EDGE'a, czy net chodzi w miare znośnie, np opera czy netfront ?

2. jak chodzi antomapa, tomtom czy nie mulą, czy gps nie gubi satelit ?

3. czy bateria to nie jakaś pomyłka jak np w asusie A750W,gdzie wifi dziła poł godziny, ile np automapa pociągnie bez doładowywania na mio a701 ?????

4. czy telefon dziła sprawnie, nie wiesza sie, nie gubi zasięgu ?

thanx
M

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2006, 13:46:27 »
Mam a701 od kilku tygodni.
Nie jest z nim kolorowo  :worried:
bateria nie należy do rewelacyjnych zazwyczaj wytrzymuje mi góra 2 doby głównie w uśpieniu, zwiechy systemu też nie należą do żadkości, samoczynne wybudzanie się też jest normą. Są dni gdy system działa OK a czasami po kilka razy na dzień konieczny jest reset bo A701 nie daje sie wybudzić lub pada moduł GSM (jakby ktoś wyjął kartę) :( ogólnie powiem że jest sporo do poprawy zwłaszcza w systemie.

PZDR!

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Re: mio a701w praktyce....(do posiadaczy)
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2006, 14:04:17 »
Cytat: "marcel"
mam prośbę do posiadaczy mio a701,proszę o opinie

1. jak to jest w praktyce z tym brakiem EDGE'a, czy net chodzi w miare znośnie, np opera czy netfront ?

2. jak chodzi antomapa, tomtom czy nie mulą, czy gps nie gubi satelit ?

3. czy bateria to nie jakaś pomyłka jak np w asusie A750W,gdzie wifi dziła poł godziny, ile np automapa pociągnie bez doładowywania na mio a701 ?????

4. czy telefon dziła sprawnie, nie wiesza sie, nie gubi zasięgu ?

thanx
M

Ja mam go już ze 2 miesiące i:
1. W zasadzie to mi EDGE nie brakuje - ściągam maile i przeglądam strony w IE bez żadnych problemów. Pewnie, że szybciej byłoby lepiej, ale póki co mi starcza.
2. Automapa jeszcze mi nigdy nic nie zgubiła, a po wyjeździe z długiego tunelu odnalazła się w sekund pięć. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak "szybka lokalizacja". Przy aktualizowanym "Ephemeris file" GPS jest jak błyskawica. To jest jedna z największych zalet tego sprzętu.
3. Bateria rzeczywiście nie jest najmocniejsza - to jest wada. Może nie jest to całkowita pomyłka, ale do ideału jej daleko. Przydałoby się np. 2000 zamiast 1300. Mnie jednak wystarcza, bo z GPSa korzystam głównie w aucie i ewentualnie czasem na rowerze.
4. Z telefonem nie mam żadnych problemów. To jest druga zaleta tego sprzętu. Ponadto w ROMie R55 jest już głosowe wybieranie. Czego chcieć więcej? Polecam upgrade.

Dodam jeszcze, że filmy chodzą płynnie w bardzo dobrej jakości, muzyka też, gierki też. Ja jestem bardzo zadowolony z wyboru.

*

Offline marcel

• 829
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 31, 2006, 18:13:40 »
bardzo dziękuję.

a jak to jest z tym rowerem ile powiedzmy godzim pociągnie AM bez zasilania, oczywiscie z takim podswietleniem zeby bylo widac gdzie jedziesz :)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 31, 2006, 19:38:12 »
Cytat: "marcel"
bardzo dziękuję.

a jak to jest z tym rowerem ile powiedzmy godzim pociągnie AM bez zasilania, oczywiscie z takim podswietleniem zeby bylo widac gdzie jedziesz :)

nie wiem. nigdy nie włączałem na dłużej niż 2h, poza tym korzystam z ładowarki  bateryjnej, więc mam aż za dużo prądu ;-)

*

Offline marcel

• 829
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 01, 2006, 14:06:59 »
a mógłbyś sprawdzić ?

podiedzmy do 10% baterii  od pełnego .....

nie chodzi mi o testowanie dla samei ideii ale zamierzam jeździć z nim rowerem i wycieczka 6 godzinna nie należy do rzadkości

thanx

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2006, 14:33:47 »
jasne, w piątek jadę w trasę wprawdzie autem, ale akurat będzie 7-8 godzin. dam znać co I jak

*

Offline marcel

• 829
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2006, 18:49:48 »
thx z gory