Witam Was,
Jestem tu nowy. Czytam to forum dopiero od pół roku. Szukałem kiedyś informacji jak skonfigurować Mio z AM i zestawem BT, aby komunikaty AM były słyszalne tylko w słuchawce i nie przeszkadzały współpasażerom podczas jazdy. Widziałem, że kilka osób na tym forum też o to pytało. Udało mi sie to zrobić, więc chciałbym się tym z Wami podzielić:) Mój sprzęt to Mio a701i (ROM 64...), zestaw BT Jabra 250V (polecił mi ją "januszjur" za co mu bardzo dziękuję), AM ver 5.2
Przejdźmy do rzeczy:
Potrzebny software:
ściągnijcie AM 5.2 z serwera AM.
ściągnijcie i zainstalujcie w swoim MIO program "acb ToggleBT" - instalacja z poziomu PC, inaczej nie będzie działał!!!
dodatkowo zainstalujcie program "AE Button Plus" - musi być zainstalowany w pamięci PDA, nie na karcie SD!!!
Programy "AE Button Plus" i "acb ToggleBT" znajdziecie wpisując nazwy w wyszukiwarce Google.
"AE Button Plus" jak zapewne wiecie, przypisuje dodatkowe funkcje do przycisków sprzętowych - przyda Wam się to do szybkiego włączania, wyłączania i przełączania BT, "acb ToggleBT", profilu "vibra" i AM
Postępowanie (kolejność jest bardzo ważna):
załączyć BT w MIO
załączyć Jabrę 250V
załączyć profil "wibracja"
załączyć program "acb ToggleBT" - po około 5ciu sekundach usłyszyszymy w słuchawce charakterystyczny trzask
załączyć AM i cieszymy się przekazem komunikatów AM do słuchawki:)
Wystepuje jednak jeden mały problem. Jeśli w trakcie przekazywania komunikatów do słuchawki ktoś do nas zadzwoni, program "acb ToggleBT" wyłączy się automatycznie i w słuchawce będzie słychać rozmówcę. Po zakończeniu rozmowy należy zminimalizować AM, uruchomić powtórnie "acb ToggleBT" i powrócić do AM - znów cieszymy się komunikatami w słuchawce:) Właśnie tutaj z pomocą przyjdzie nam program "AE Button Plus" - ja dzięki niemu wszystko przypisałem do jednego przycisku sprzętowego (Windows Media Player) Teraz, podczas jazdy nie muszę nawet patrzeć na MIO, tylko po zakończeniu rozmowy załączam, minimalizuję, przełączam wszyskie potrzebne funkcje jednym przyciskiem:) Należy pamiętać, aby po zamknięciu programu AM wyłączyć program "acb ToggleBT". Jeśli tego nie zrobimy, wyczerpie nam baterię;( Jesli komuś pomogłem, to cieszę się.
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
Killer71