A701 - sprzęganie w głośniku podczas rozmowy

• 5 Odpowiedzi
  • 908 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline interma

• 20
  • Sprzęt: m5000
A701 - sprzęganie w głośniku podczas rozmowy
« dnia: Wrzesień 16, 2007, 10:36:44 »
Witam.
na 100% był juz taki wątek. wiem bo czytałem, że ktoś miał juz taki problem i że wystarczy coś zmienić w rejestrze. wtedy problem mnie nie dotyczył. Szukał na forum wpisując "sprzeganie" "burczenie" i cholera wie co jeszcze i nie moge tego znaleźć...
przegladałem tez po kolei wątki ale może to był wątek podniesiony w środku drugiego. No wybaczcie ale nie potrafię tego odnaleźć...

Dlatego proszę jeśli ktoś wie gdzie jest ten wątek lub potrafi mi udzielić info jak sie pozybyć tego burczenia z głośnika to byłbym bardzo wdzięczny.

pozdrawiam

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: A701 - sprzęganie w głośniku podczas rozmowy
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 16, 2007, 10:41:46 »
Jeżeli masz OKI R024 (ważny jest ROM!) to po prostu z "startup" do "programs" przenieś SIFEnabler. Potem soft reset i gra i... nie bucy.

*

Offline interma

• 20
  • Sprzęt: m5000
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2007, 14:55:05 »
mam OKI R024 wywaliłem plik z startupa i wewaliłem do programów, zrobiłem reset i.... dalej buczy.... ufff

wie ktoś co dalej?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2007, 16:28:25 »
No to jeszcze sprawdź czy jakimś cudem Ci się nie uruchomił. Buczy w OKI R024, bo SIFEnabler trzyma non stop otwarty port GPS. Innej przyczyny nie znam.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 30, 2007, 20:10:43 »
Mam taki sam problem i strasznie mnie to wkurza  :mad:
Mam oryginalny ROM Mio (R64) i zastanawiam się, czy takie problemy można zgłaszać w ramach gwarancji i jaki to ma sens???

A może jednak jakiś łaskawca zna sposób na pozbycie się tej uciążliwości...
Pzdr

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 23, 2007, 21:49:08 »
Miałem ten sam problem. Pojawił się po pierwszej naprawie głośnika, pewnie serwis coś zepsuł.
Oddałem mojego MIO jeszcze 2 razy pierwszym razem nic nie wykryli i napisali że nie ma usterki, drugim razem wymienili niby płyte główną ale i tak to nic nie pomogło, za trzecim razem pojechałem do sklepu w którym go zakupiłem i tam go oddałem do naprawy, naprawiali go 3 tygodnie ale właśnie dzisiaj dostałem swojego A701 wymienili chyba wszystkie czesci jakie sie dało nawet korpus, zostawili tylko chyba obudowe przednią i tylną :) Po tej naprawie smiga aż miło i nie buczy :D
Pozdro