Mio A701- Rom 64 czy 65?

• 2 Odpowiedzi
  • 1398 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio A701- Rom 64 czy 65?
« dnia: Luty 03, 2007, 00:04:41 »
Witam. Mam pytanie. Mianowicie kupiłem nowe Mio A701 (ze sklepu) i był wgrany rom R45. Po uzytkowaniu okolo miesiąca Mio zaczęło szaleć - zawieszać się ,itp. Ściągnąłem więc rom ze strony Mio oznaczony ROM PAKIET A701_ROW_R65.exe i zainstalowałem go bez problemu. Ale przy uruchamianiu na wyświetlaczu pojawia się numer R64.3.101.0901.1 . Pytanie moje brzmi: czy to jest najnowszy oryginalny rom65 czy jakiś starszy ?? A jezeli starszy to czy warto wgrywać R65??
Z góry dzieki za rozwianie moich niepewności  :)

Pozdrawiam

Odys75.

*

Offline Gienions

• 348
  • Mio A 701 WM6.5 by elMinStER
  • Sprzęt: Mio A701 , HTC WildFire
Odp: Mio A701- Rom 64 czy 65?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2008, 20:09:38 »
cześć
mio A701 to dobry zakp ale musisz się jeszcze dużo dowiedzieć o tym PDA.
Rom64 który masz teraz wgrany to właśnie rom65 z poprawkami AKU3.2
Prawdopodobnie czeka cię wiele niespodzianek z tym romem wiem bo używałem przez ok 1roku
ja miałem 5 wizyt w serwise i sumie 3 wizyty mogłem sobie odpuscić gdybym przeczytał więcej na tym forum.
osobiście polecam Ci zrobienie kopi zapasowej twojego romu(Backup rom) i wgranie romu np.rom24byOki"egoPlus
sprawuje się super PDA stsło się dużo szybsze (odczuwa się 520Mhz) bez większych zamuleń a nawigacja łapie zasięg satelitów od sztycha.Ale to moja sugestia zachęcam do śledzenia tematu na Forum.
nie przejmuj się kiedy padnie płyta główna,padnie wyświetlacz ,czy padnie głośniczek zdarza się wtedy zajmie się tym servis puki jest gwarancja.Gdy sie skończy to wiadomo co robić.Mamnadzieje że cię nie zniechęciłem bo nie oto mi chodziło poprastu kiedy masz świadomość tego nie wkurzasz sie tak bardzo jak to było u mnie.
Acha jeszcze jedna sprawa zdarza się ze podczas rozmowy słuszy sie zakłucenia to problem z ekranowaniem.
jak masz rom24 z poprawką AKU 3.5 to można to zniwelować.
Najważniejsze zostać sobą....

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
Odp: Mio A701- Rom 64 czy 65?
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2008, 20:28:08 »
Potwierdzam, na początek polecam Okiego (dziadek w stosunku do najnowszych ..ale prawdziwa legenda :ok:).... ładowałem go do chyba ponad  10 szt. A701 i żadna nie była w serwisie.... jak ci się znudzi to wtedy masz tu od groma ROM-ów do 6.1 naszych forumowiczów  :ok: