Ściszenie telefonu ma sens jeżeli korzystasz z zestawu głośnomówiącego w aucie, dźwięk w telefonie nie ma wtedy żadnego znaczenia. Generalnie wydaje mi się, że pogłos jest efektem zestawów głośnomówiących - mikrofon "słyszy" to co idzie z głośnika, a ponieważ wszystko dzieje się z opóźnieniem to powstaje pogłos. Taki efekt miewałem również przy normalnym telefonie, ale nigdy na taką skalę i to w dodatku w momencie gdy rozmawiam z ręki. Przypuszczam, że to jakiś problem z urzadzeniem, a raczej z wersją systemu. Prześledziłem różne wątki na forum odnośnie problemów i ten pojawił się niedawno.
Zauważyłem z kolei na forum, że czasem problemy powoduje zainstalowane oprogramowanie, u mnie jest ActiveSyc 4.1pl od COMES'a i AutoMapa 3.5.
Problemem jest z użyciem GPRS przy połączeniu z komputerm przez USB -działa ActiveSync, a jest mi to potrzebne do połaczenia laptopa z internetem przez telefon w terenie.
Odnośnie ROM'u to na razie nie myślę o tym ale przy okazji ja mam R45.3.101.02.10.1 czy ktoś jeszcze ma ta wersję i ma problemy?.