Mio A701 - Problem z kontaktami.

• 9 Odpowiedzi
  • 1047 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sp4xkp

• 356
  • Sprzęt: GT-i8000
Mio A701 - Problem z kontaktami.
« dnia: Grudzień 06, 2007, 13:06:30 »
Witam.

Po zainstalowaniu trialowej wersji Inesoft Address Book i późniejszej deinstalacji, gdy klikam na kontakty, to wyświetla mi się taki oto komunikat:

"Nie można otworzyć pliku `PC_start`. Nie jest podpisany zaufanym certyfikatem, bądź jedna z jego części nie została odnaleziona. Być może należy przeinstalować lub odtworzyć ten plik."

Może ktoś z Was miał podobny problem i go rozwiązał. Kontakty z karty SIM są jak najbardziej dostępne.
Proszę o pomoc.
" Zrozum człowiecze drugiego, a i on ciebie zrozumie" Kazimierz Pawlak.

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
Odp: Mio A701 - Problem z kontaktami.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 06, 2007, 14:15:42 »
Wiele osób sobie chwali ten program, mi on akurat nie przypadł do gustu i też próbowałem go odinstalować; z pozoru wszystko poszło dobrze, ale pamiętam, że działy mi się różne rzeczy z telefonem, między innymi z kontaktami (nie pamiętam, czy miałem taki sam komunikat jak Ty, już trochę czasu od tego minęło); jedno jest pewne, ten program pozostawia sporo śmieci w rejestrze, a zatem jedyna możliwość to ręczne czyszczenie rejestru z wszelkich wpisów pozostałych po programie (szukaj Inesoft), później SR; powinno pomóc.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 07, 2007, 13:03:54 »
Witam.
Po zainstalowaniu trialowej wersji Inesoft Address Book i późniejszej deinstalacji, gdy klikam na kontakty, to wyświetla mi się taki oto komunikat:
"Nie można otworzyć pliku `PC_start`. Nie jest podpisany zaufanym certyfikatem, bądź jedna z jego części nie została odnaleziona. Być może należy przeinstalować lub odtworzyć ten plik."
Może ktoś z Was miał podobny problem i go rozwiązał. Kontakty z karty SIM są jak najbardziej dostępne.
Proszę o pomoc.
Musisz sprawdzić czy masz wszystko odinstalowane (edytor plików systemowych się kłania)...Gdzie go instalowałeś i jaką wersję? Jesli wrzuciłeś betę to możesz się spodziewć takich błędów (było kupę bugów w wersjach beta przed v.2.0)...chyba że jest to wersja z jednym okiem ...ale to już inna historia :smile:

*

Offline sp4xkp

• 356
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 08, 2007, 19:28:33 »
Instalowałem różne wersje, jakie znalazłem w necie. Na szczęście kiedyś zrobiłem sobie backup całego systemu. Ale był tam też ten program w wersji bodajże 1.68.
Postanowiłem go odinstalowac i okazało się, że wystąpił ten sam problem. Teraz zainstalowałem programik do kontaktów Sunnysoft i na razie kontakty mam tak jak trzeba. Nie wiem tylko jak długo ten program będzie działał. W końcu zawsze istnieje jeszcze słynne HR i instalowanie wszystkiego od początku. W sumie podoba mi się Inesoft Address Book, więc pozostanie mi chyba jego legalny zakup.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2007, 15:27:34 wysłana przez sp4xkp »

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 08, 2007, 19:43:02 »
Inesoft Address Book to b.dobry program sam go używam i jest zadowolony....

*

Offline sp4xkp

• 356
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2007, 16:40:34 »
Inesoft Address Book to b.dobry program sam go używam i jest zadowolony....

Zgadzam się z Tobą w stu procentach. I chętnie bym go sobie kupił, gdybym wiedział jak  :oops:.
Czy jak nie mam konta w innej walucie jak PLN, to mogę go kupić za złotówki, czy muszę dokonać jakiejś zamiany na $ czy np. na euro. Nigdy tego nie robiłem i stąd moje, zaiste laickie pytanie. Napewno jest ono też związane z tym, że angielski to czarna magia. Wchodzę na stronę producenta i ...

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 14, 2007, 18:55:29 »
Podepne sie pod watek bo mam problemik. Niedawno kupilem to cacuszko i sam (chwilowy brak neta) probowalem ustawic usługe GPRS i MMS w Plusie. Oczywiscie tak nafajdalem w profilach ze nie umie tego odkrecic i instrukcje dostepne na stronie producenta nie zdaja egzaminu. Mam wiec pytanie czy HR wyczysci takze kontakty ktore mam zapisane w pamieci telefona (uwazam ze logicznie tak) ale drugie pytanie czym zrobie bezpieczna kopie kontaktow ktore juz mam na telefonie.Poprzednio mialem Nokie 9300 i tam bylo to proste plik sam zapisywal sie na karcie i byl tam bezpieczny.
Z gory dzieki i sorki jesli nie umialem znalezc tego na forum ale juz mnie sie miesza strasznie od tych nazw programow i dlugosci forumowych postow.

*

Offline sp4xkp

• 356
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 02, 2008, 21:15:48 »
Dobrze, kupiłem sobie Inesoft Address Book 2,0. Po zainstalowaniu, zarejestrowaniu i uruchomieniu, co parę sekund włącza mi się plansza z szybkim wybieraniem numerów (ta z oryginalnej książki telefonicznej). Wciskam OK i się wyłącza, by po chwili znowu się uruchomic. Czy może ktoś z forumowiczów wie co należy zrobic, żeby się to nie włączało? Będę wdzięczny za poradę.

Pozdrawiam.

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 02, 2008, 22:02:39 »
Dobrze, kupiłem sobie Inesoft Address Book 2,0. Po zainstalowaniu, zarejestrowaniu i uruchomieniu, co parę sekund włącza mi się plansza z szybkim wybieraniem numerów (ta z oryginalnej książki telefonicznej). Wciskam OK i się wyłącza, by po chwili znowu się uruchomic. Czy może ktoś z forumowiczów wie co należy zrobic, żeby się to nie włączało? Będę wdzięczny za poradę.
Pozdrawiam.
a na co go wrzuciłeś? prawdopodobnie musisz go przeinstalować...ja mam go na SD i jest OK

*

Offline sp4xkp

• 356
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 02, 2008, 22:09:00 »
Mam go na urządzeniu. Szybkie kontakty włączają mi się nawet na today`u. Zaraz spróbuję zainstalowac go na karcie.

A-HA, januszjur, jesteś WIELKI  :banan:  :ok: :banan:

Odkryłem jeszcze, że można to wyłączyć w samym programie:
Menu -> Options ->Phone&dial, odfajkować "Replace System Speed Dial.

I problem z głowy.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2008, 11:14:22 wysłana przez sp4xkp »