MIO A701 - Po upadku. Pomocy :(

• 8 Odpowiedzi
  • 3077 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO A701 - Po upadku. Pomocy :(
« dnia: Maj 14, 2008, 17:50:59 »
Witam wszystkich :-)

Tak jak w temacie mój Mio (przypadkowo) spadł z szafki :/  :(i od tego momentu przestał działać mikrofon a także klawisz słuchawki(zielony) oraz klawisz z GPS, poradźcie co moge w tej sytuacji zrobić moze ktoś miał taki przypadek , i czy w serwisie GSM mi go naprawią ?? I ile by taka impreza mnie kosztowała ??

Dzieki za wszelką pomoc
Pozdrawiam :)

*

turbopecet

« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2008, 19:08:32 wysłana przez turbopecet »

Odp: MIO A701 - Po upadku. Pomocy :(
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 16, 2008, 18:16:31 »
Niestety dzisiaj po rozebraniu telefonu i złozeniu nie włącza sie wyświetlacz :( mam jeszcze jeden i ten drugi tez nie chce sie włączyć :( A wiem ze wyświetlacz jest dobry, niewiem co mogło byc przyczyną.
ręce mi opadają co tu jeszcze zrobić :( Doradźcie cosik opłaca sie telefon wysyłać do serwisu MIO lub oddac gdzies do jakiego serwisu GSM
czy to wogole jest opłacalne
Pomocy :/

Szkoda mi mojego MIO :(

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 17, 2008, 16:40:03 »
Hmm cięzka sprawa , byc moze przy upadku popękały scieżki w urzadzeniu stad objawy nie łaczenia klawiszy i wyswietlacza.Sproboj przy pomocy dobrej lupy przejrzec sciezki i luty - a noż widelec znajdziesz pekniecia - wdedy lutownica z cienkim grotem i poprawki.Odeslanie mio do serwisu to na 90 % wymiana plyty glownej - ale ile to kosztuje to nie mam pojecia.Pozdro

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 18, 2008, 13:49:55 »
Zamiast lutownicy sugeruje klej przewodzacy - duzo mniejsze ryzyko uszkodzenia bardziej niz juz jest ;) Sam takiego uzywam z powodzeniem - niedrogi, a efektowny ;)

ktos tu kiedys pisal, ze wymiana plyty glownej to koszt rzedu kilkuset zlotych.. A moze uda Ci sie kupic uszkodzone MIO na Allegro?..
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..

*

turbopecet

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 18, 2008, 17:46:12 »

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 18, 2008, 22:39:45 »
Dzieki wam za rade :) od jutra sie tego złapie powoli moze uda mi sie dojsc do skutku bo szkoda mi strasznie tego mojego MIO :/
Jeszcze raz wielkie dzieki:)

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 29, 2008, 17:26:21 »
mam ten sam problem z moim mio jest jakiś sposób w miare tani, żeby naprawić mój telefonik? Prosze o pomoc :(

*

Offline krycho22

• 11
  • MIO A701 WM6.1 + Kingston SDHC 4GB
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 03, 2009, 14:23:53 »
Witam
Miałem ten sam przypadek. Po upadku przestały działać wszystkie klawisze i mikrofon. Okazało się, że zostało zerwane 24 pinowe gniazdo z płytki pod klawiszami, które jest połączone z płytą główną (nie wiem jaki magik przy konstrukcji tego urządzenia doszedł do wniosku, że połączenie dwóch płytek ze sobą na sztywno jest lepsze niż taśma). Problem pojawił się, gdy chciałem naprawić to uszkodzenie. Kontaktowałem się kilkoma serwisami, ale żaden nie był w stanie mi pomóc, jeden nawet wziął moje Mio do zdiagnozowania problemu, i powiedziano mi tyle samo co sam wcześniej wiedziałem. Koszt naprawy przewyższał wartość urządzenia gdyż część zamienna jest nieosiągalna (nie dzwoniłem tylko do serwisu Mio). Można to dostać kupując takie Mio używane i podmieniając płytkę.   :smile: