mio a701 - odblokowanie telefonu po nieodebranym polaczeniu

• 5 Odpowiedzi
  • 1050 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mio a701 - odblokowanie telefonu po nieodebranym polaczeniu
« dnia: Wrzesień 26, 2007, 17:36:57 »
witam, posiadam je 2 dzien i dzisiaj lekko sie zdziwilem,mianowicie jak je odblkowoac jesli jest zablokowana klawiatura, ktos proboje sie dodzwonic i nie odbiore telefonu? wtedy przycisk odblokuj zamienia sie na powiadomienie i jedyne co moge wykonac to reset jednak napewno jest jakis trik(programik) do takich rzeczy, blokowanie klawiatury jest automatyczne bo nosze telefon w futerale a wczoraj sam juz zadzwonil niechcacy 4 razy [:

*

Offline mnbm

• 19
  • Sprzęt: A701, P320, P552w
Odp: mio a701 - odblokowanie telefonu po nieodebranym polaczeniu
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2007, 22:23:32 »
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale u mnie jest Mobile Shell i po nieodebraniu telefonu pod ikoną słuchawki mam ich liczbę.Czyli odblokować i sprawdzić.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2007, 18:43:39 »
po co odblokowywać? Wystarczy odebrać zielona słuchawką? czy widziałeś kiedyś jakiś telefon w którym trzeba odblokować klawiaturę aby zaakceptować przychodzące połączenie? Automatyczne blokowanie możesz ustawić np w ustawienich baterii na zakładce Advanced (zaawansowane)

*

Offline krycho22

• 11
  • MIO A701 WM6.1 + Kingston SDHC 4GB
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 28, 2007, 19:33:12 »
Mam podobny problem jak Kolega nbsd mianowicie, ktoś puszcza mi sygnała, dostaję powiadomienie że było połączenie i tu zaczyna się problem, zamiast funkcji "odblokuj" w lewym dolnym rogu ekranu, mam cały czas wyświetlone "powiadomienie". Nie ma możliwości odblokowania urządzenia w żaden sposób tylko reset. "Hard reset" też nie pomógł. Nie wiem może te "typy" tak mają, choć nie za każdym razem się tak dzieje, ale jest to częste. Może ktoś wie co się dzieje?   

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 28, 2007, 23:49:36 »
wgrajcie oki r024. osobiście używam i nie mam takiego problemu. Na oryginalnych zdarzały się psikusy typu brak klawiatury numerycznej podczas rozmowy itp. Może to też bonus od Mio :P

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 29, 2007, 15:37:26 »
witam, mam ten sam problem co w temacie, a701 jest moim pierwszym urządzeniem tego typu i mam pytanie, czy konieczna jest zmiana rom czy można jakoś inaczej rozwiązać ten problem?Nie mam doświadczenia z takimi rzeczami i nie chem czegoś zepsuć.