Mio A701 i zestaw słuchawkowy BT

• 2 Odpowiedzi
  • 922 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Zbój Madej

• 40
« dnia: Wrzesień 17, 2006, 11:02:44 »
Dzień dobry,

czy ktoś mógłby wypowiedzieć się jednoznacznie na temat współpracy Mio A701 z zestawem słuchawkowym via BT?

czytałem w kilku miejscach, że są z tym problemy. Z drugiej strony na przykład jeden ze sklepów internetowych oferujących to urządzenie informuje:
Mio A701 posiada wbudowany moduł GSM/GPRS 900/1800/1900 MHz. Komunikator nie posiada Simlocka i pracuje z kartami każdego operatora telefonii komórkowej. Rozmawiać można bezpośrednio z palmtopa przez wbudowany głośnik i mikrofon lub dostępnego opcjonalne bezprzewodowego zestawu słuchawkowego Bluetooth.
Chciałbym kupić A701, jednak możliwość korzystania z bezprzewodowego zestawu słuchawkowego jest dla mnie dosyć istotna. Jeśli któś mógłby wyjaśnić tę kwestię, byłbym wielce zobowiązany.  :)

Z góry dziękuję i pozdrawiam  ;)

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2006, 12:24:11 »
hej (mam rom fabryczny) kolega mial sluchawke bt noki bh-200 i mio bez problemu ja wykryl ale
-jak ktos dzwonil to moglem guzikiem ze sluchawki odebrac natomiast juz tym guzikiem nie da sie do kogos zadzwonic. rozmowe bylo slychac dobrze:) niedlugo zobacze jak sie bedzie sprawowac a701 ze sluchawka motoroli h-500
a701

k800i

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 17, 2006, 12:53:53 »
Temat szeroko omawiany na wielu forach. Generalnie jest tak, że działa, ale... To ale to fakt, że raz na X połączeń (trudno powiedzić ile - naściecie ...)  połączenie zostanie zestawione, ale rozmówca ciebie nie slyszy. Dzieje sie tak tylko jak to ty do kogos dzwonisz, w drugą strone dziala bardzo dobrze.  Odbieranie połączen z wykorzystaniem klawisza zestawu, wybieranie glosowe, etc. to wszystko dziala (przynajmniej u mnie na nokia car kit 7). Ale uczciwie trzeba przyznać, że to jest ta JEDNA najbardziej niedopracowana rzecz w a701, jednakże da się z tym żyć. Najnowszy ROM R64, nie rozwiązał tego problemu, ale sądzę, że prędzej czy też później pojawi się stosowna łatka.

pozdr.
raven5826