MIO A701 - Ikonka Power OFF/Sleep na pulpicie

• 12 Odpowiedzi
  • 1479 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mp3fan

• **
  • 121
    • http://www.mp3fan.pl
  • Sprzęt: Touch HD,Diamond,MIO A701,XDA Mini S
MIO A701 - Ikonka Power OFF/Sleep na pulpicie
« dnia: Listopad 16, 2007, 22:19:48 »
Męczące jest ciągłe długie przytrzymywanie czerwonej słuchawki, celem pokazania się menu. Tylko tam można uśpić telefon. Programik ScreenToggle jak już mi wyłączy LCD to niczym go włączyć nei mogę, tylko SR pomaga. Zna ktoś inny program do wyłączania ekranu, bądź przechodzenia w tryb uśpienia?
Make the future happen

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: MIO A701 - Ikonka Power OFF/Sleep na pulpicie
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 16, 2007, 23:11:05 »
Aha! Wiele innych programów ma taką funkcję - bardzo dobrze działa to w SBSH iLauncherze, a do tego jest to świetny launcher sam w sobie.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2007, 16:54:07 »
Męczące jest ciągłe długie przytrzymywanie czerwonej słuchawki, celem pokazania się menu. Tylko tam można uśpić telefon. Programik ScreenToggle jak już mi wyłączy LCD to niczym go włączyć nei mogę, tylko SR pomaga. Zna ktoś inny program do wyłączania ekranu, bądź przechodzenia w tryb uśpienia?

ScreenTogle - jak sama nazwa wskazuje - przełącza ekran. Czyli przypisujesz uruchomienie programu do jakiegoś guzika sprzętowego i jego wciśnięcie powoduje wyłączenie ekranu, ponowne przyciśnięcie włączenie. Proste jak budowa cepa. Do wyłączenia ekranu jednak lepszy jest chyba ScreenOff - po prostu wyłączy ekran, włączenie: czerwona słuchawka. Używam, gdy muszę mieć A701 włączony nonstop (np. w turystyce przy włączonym module gps i wyłączonym ekranie). Wygodne. Jednak najbardziej polecanym programem (przeze mnie) jest MortSaver (wersja dla phone edition). Po przypisaniu do przycisku kamery, tym właśnie przyciskiem wyłączam A701 (moduł telefoniczny dalej pracuje). Opisałem program i jego konfiguracje w komentarzach do testu A701 zamieszczonego swego czasu na pdaclub.pl - dzięki niemu możesz wydłużyć działanie na baterii nawet kilkukrotnie - przy odrobinie wprawy i wyrobieniu nawyku naciskania klawisza kamery, gdy A701 nie jest potrzebny. Wybudzenie - czerwona słuchawka. Miodzio ;)
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline mp3fan

• **
  • 121
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 25, 2007, 13:14:56 »
Dzięki, MortSaver to to, czego było mi trzeba, program spełnił wszystkie moje oczekiwania. Ze swojej strony mógłbym polecić jeszcze kombajn SPB Pocket Plus, tam można na pulpicie ustawić dużą ikonę wyłączenia palmtopa z działającym telefonem.
Make the future happen

*

Offline pati

• *
  • 64
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2008, 12:28:28 »
Aha! Wiele innych programów ma taką funkcję - bardzo dobrze działa to w SBSH iLauncherze, a do tego jest to świetny launcher sam w sobie.

A jak ustawić w SBSH iLauncherze na pulpicie, Ikonkę Power OFF/Sleep ?

pzdr

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2008, 13:00:06 »
Po prostu jako skrót w zakładce, ewentualnie możesz korzystać z listy rozwijającej się po przytrzymaniu rysika w prawym górnym rogu ekranu. Zresztą, iLaunchera generalnie polecam jako launcher i kombajn palmtopowy ;)

*

Offline pati

• *
  • 64
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2008, 19:31:32 »
6nt, wybacz mą niezaradność, ale nie mogę znaleźć tej ikony. Czy dobrze robię:
1. Przytrzymuję rysik, wybieram Add Shortcut, teraz znajduję skrót?, ale gdzie on jest?
2. Przytrzymuję rysik, Settings, zakładka Shortcuts, Add..  i ................. dalej nie wiem gdzie szukać tego skrótu?????????? :(
Liczę na Waszą pomoc
pzdr

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2008, 21:01:04 »
Nie tak - iLauncher ma "swoje" wygaszanie w prawym górnym rogu Today'a - po przytrzymaniu pojawiają Ci się programy do zamknięcia i m.in. ta ikonka. Zaraz postaram się zrobić zrzut ekranu, daj mi kilkanaście minut.

Po przytrzymaniu rysika jak na screenie poniżej, rozwinie Ci się to menu, o którym pisałem (na jeszcze jednym screenie masz jego wygląd):

strzałką zaznaczyłem Ci te ikonki:

Daj znać czy o to Ci chodziło.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2008, 21:03:07 wysłana przez 6nt »

*

Offline pati

• *
  • 64
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2008, 21:19:32 »
nie, chodzi mi dokładnie o tę ikonkę. Czy można sprawić, żeby ona była dużo większa, przez co łatwiejsza w użyciu. Przepraszam Cię jeśli się nie zrozumieliśmy (wynika to pewnie jeszcze z moich braków wiedzy), ale fotka, obrazuje dokładnie to o co mi chodzi.
pzdr i dzięki za dotychczasową pomoc

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 07, 2008, 21:41:10 »
Ta ikonka, którą obrysowałeś, to część pliku AllInOne.exe, który jest w ROMie. Jak mi powiesz jak wrzucić tu plik, to Ci go wrzucę.

*

Offline pati

• *
  • 64
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 07, 2008, 22:08:44 »
dane przesłałem na priv

pzdr

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 29, 2008, 20:55:27 »
Najprościej moim zdaniem przypisaś w SPB Pocket Plus do któregoś z klawiszy funkcję "wstrzymaj" dostępną dzięki temu programowi. Lub na ekranie wyświetlić odpowiednią ikonę co jest również bardzo proste ;) Dzięki temu nie trzeba czekać 30sec po zablokowaniu urządzenia aż samo włczy ekran.

Negatywny element to to że przyciski w ten sposób nie są zablokowane i przypadkiem wybudzając czerwoną słuchawką można przez przypadek "z kieszeni| do kogoś zadzwonić  :-| , no ale nie ma rzeczy doskonałych  :worried: a jeśli są to ja przynajmniej nie widzę   B)
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline mp3fan

• **
  • 121
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2008, 16:47:40 »
Ja nadal używam MortSaver, rewelacja!! Dzięki Prozor :D
Make the future happen