Darmowe spolszczenie + nowy Lifeforce ROM 65TLF

• 9 Odpowiedzi
  • 1903 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wielbuond

• 256
  • Sprzęt: Mio A701; SD_Card: hama 1GB
Darmowe spolszczenie + nowy Lifeforce ROM 65TLF
« dnia: Maj 13, 2007, 00:59:10 »
Szperając na "The Unofficial Mio A701 Forums" znalazłem informacje o programie pozwalającym na zmianę języka Windows Mobile.   Do wyboru mamy następujące języki: T-Chinese, S-Chinese, Korean, Bulgarian, German, Italian, French, Spanish, Portuguese, Russian, Polish, Netherlands, Danish, Swedish, Norwegian, Finnish, Czech, Greek, Hungarian, Romanian. 

Lokalizację instalujemy w następujący sposób:
- ściągamy plik http://buzzdev.net/components/com_simpleboard/uploaded/files/UI_LNG_SWT_beta.rar
- kopiujemy zawartość archiwum RAR na kartę SD
- instalujemy Cab Languages_Switcher.  cab
- robimy Soft Reset
- uruchamiamy program "UI Language Switch", zaznaczamy “I want to change language” i wybieramy “Enable MUI”
- robimy Soft Reset
- uruchamiamy program "UI Language Switch" i wybieramy "Polish"
- klikamy OK aby potwierdzić Soft Reset
- jeszcze raz uruchamiamy program "UI Language Switch" i klikamy OK

Przetestowałem na Oki-R024 i działa.   Tłumaczenie bardzo mi się podoba (np.   pozostało "Start" zamiast "Rozpocznij"), ale nie wszystko jest spolszczone (np.   "Programs", "Settings").    To jest mój pierwszy post tutaj, mam nadzieję że powyższe informacje okażą się przydatne.   Jeżeli tak się stanie, proszę moderatorów o przyklejenie tematu (mam nadzieję, że nie dubluję postów). 

PS.   Właśnie ukazał się nowy Lifeforce ROM R65TLF, do pobrania tutaj: http://norad.shacknet.nu/lifeforce/ .    Niestety wszystko wskazuje na to, że jest on po węgiersku :( Może ktoś mółby przetłumaczyć jakie innowacje wprowadza? Albo przetestować czy opisane wyżej spolszczenie działa na tym ROMie? Ja obecnie nie mam zbytnio czasu na instalowanie wszystkiego od nowa.  .  . 
----
Nowy ROM jest jednak po angielsku, ale podobno to oficjalny R65 + kilka dodanych programików.  Chyba lepiej pozostać przy Oki-R024. . .
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2007, 20:58:57 wysłana przez wielbuond »

*

Offline PNA

• 43
  • Sprzęt: ARTE200 i900SAHJ1 N82
Odp: Darmowe spolszczenie + nowy Lifeforce ROM 65TLF
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 26, 2007, 18:33:10 »
Witam,
niestety, na tym samym ROMie, zainstalowałem i brak efektów, jak było tak jest czyli angielski. :(

;) Jest jednak na to sposób, wystarczy z folderu /Asukal_Tool  /0415 zainstalować wszystko po kolei, tak jak pokazuje się w okienu, z góry na dół, a na końcu poprosi o SR i już mamy znacznie spolszczonego A701.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2007, 18:59:26 wysłana przez PNA »

*

Offline dizi

• *
  • 64
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2007, 00:09:45 »
Jak ktoś z clubowiczów przetestuje i opisze całą sprawę oraz oceni efekty spolszczenia to jestem chętny do przejścia  ;)

A czy gdzieś są informacje jakie zmiany wnosi Lifeforce ROM 65TLF?

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 27, 2007, 08:56:17 »
Szperając na "The Unofficial Mio A701 Forums" znalazłem informacje o programie pozwalającym na zmianę języka Windows Mobile.   Do wyboru mamy następujące języki: T-Chinese, S-Chinese, Korean, Bulgarian, German, Italian, French, Spanish, Portuguese, Russian, Polish, Netherlands, Danish, Swedish, Norwegian, Finnish, Czech, Greek, Hungarian, Romanian. 

Przetestowałem na Oki-R024 i działa.   Tłumaczenie bardzo mi się podoba (np.   pozostało "Start" zamiast "Rozpocznij"), ale nie wszystko jest spolszczone (np.   "Programs", "Settings").    To jest mój pierwszy post tutaj, mam nadzieję że powyższe informacje okażą się przydatne.   Jeżeli tak się stanie, proszę moderatorów o przyklejenie tematu (mam nadzieję, że nie dubluję postów). 

Czy mógłbyś wstawić tutaj tego CABa...? Bo nie chce mi się ta strona ładować w Operze...dzięki

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2007, 10:37:24 »
a nie muli to mio tak jak marchewka?
a701

k800i

*

Offline wielbuond

• 256
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 28, 2007, 18:04:06 »
Czy mógłbyś wstawić tutaj tego CABa...? Bo nie chce mi się ta strona ładować w Operze...dzięki
Niestety rozmiar pliku jest zbyt duży (19MB) żeby wstawić to tutaj. Jak chcesz to mogę Ci wysłać np. przez jakiś komunikator (gg, Tlen, Skype), tylko podaj w PW info czym i w jakich godzinach Ci pasuje. A może nie otwiera się ze względu na spacje w adresie odnośnika? Jako nowy użytkownik forum nie mam uprawnień do podawania linków, więc trzeba sobie ręcznie wyedytować adres (zmienić "hxxp" na "http" i usunąć spacje).

A czy gdzieś są informacje jakie zmiany wnosi Lifeforce ROM 65TLF?
Znalazłem taką informację:

NEW ROM A701 (R65TLF)

This is an alternate those who don't like hardly reconstructed ROMs.
This is a simple manufacturer's R65 wich is cleaned up.
- Mio Menu deleted
-Allinone changed (most bottom icon row +BT ikon by miousers)
- .NET Compact Framework 2.0 SP2 integrated
- Pbar set and integrated (sets the program to X)
- File Icons corrected
- there are subfolders and icons in program folder
- MIDP2 support (java)
- A2DP support (Stereo BT)
- New and good working network configuration.

I would like to notify you that the HU (Hungarian) tag after the ROM's name means that the network configurations are only set to Hungarian network providers (Pannon, T-mobile, Vodafone).
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2007, 20:54:38 wysłana przez wielbuond »

*

Offline olexinski

• 340
  • Idealny ja!
  • Sprzęt: Wizard/wm6.1
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 28, 2007, 18:56:34 »
Zadziała to spolszczenie z mio 168? może ktoś próbował z PDA innych producentów? Działa?
– I love you, Pumpkin.
– I love you, Honey Bunny. Everybody be cool this is a robbery!
– Any of you fuckin' pricks move and I'll execute every motherfucking last one of you!

*

Offline wielbuond

• 256
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 28, 2007, 20:45:12 »
Zadziała to spolszczenie z mio 168? może ktoś próbował z PDA innych producentów? Działa?
Powinno działać, było instalowane na PDA innych producentów, np. HTC:
http://buzzdev.net/index.php?option=com_phorum&Itemid=125&phorum_query=read,40,22478,22478,quote=1

Niestety rozmiar pliku jest zbyt duży (19MB) żeby wstawić to tutaj. Jak chcesz to mogę Ci wysłać np. przez jakiś komunikator (gg, Tlen, Skype), tylko podaj w PW info czym i w jakich godzinach Ci pasuje. A może nie otwiera się ze względu na spacje w adresie odnośnika? Jako nowy użytkownik forum nie mam uprawnień do podawania linków, więc trzeba sobie ręcznie wyedytować adres (zmienić "hxxp" na "http" i usunąć spacje).
Właśnie zauważyłem, że zmieniła się nazwa pliku na tamtym serwerze, pewnie dlatego nie działało. Linki w pierwszym poście są już poprawione, bo mam już uprawnienia do wstawiania linków ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2007, 21:02:09 wysłana przez wielbuond »

*

Offline olexinski

• 340
  • Idealny ja!
  • Sprzęt: Wizard/wm6.1
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 05, 2007, 12:42:03 »
The file ... is ny a valid Windows CE setup file.

Wychodzi na to że nie działa z win 2003se
– I love you, Pumpkin.
– I love you, Honey Bunny. Everybody be cool this is a robbery!
– Any of you fuckin' pricks move and I'll execute every motherfucking last one of you!

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 05, 2007, 14:07:19 »
Ten przełącznik języków  zrobiony przez Asukala ( a spolszczenie przez naszego kolegę Saintarziel'a) zostało wykonane dla ROM-ów Universala WM5.
Pełen opis jak to zrobić jest od ponad pół roku na klubie: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=42425.msg382069#msg382069
Nie działa na WM2k3 bo nie może .
 A to jest zdjęcie ze strony Asukala  z Universalem z PL wersją językową  ;D

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2007, 14:35:41 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
potrzebna zgoda