MIO A701 a polska lokalizacja

• 6 Odpowiedzi
  • 1712 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 28, 2007, 12:37:35 »
Kupilem MIO A701 z polska lokalizacja.
Chcialbym sie dowiedziec co sie dzieje jak zaktualizuje ROM ??
Co z moja licencja na polska lokalizacje ??
Podejrzewam ze po aktualizacji romu lokalizacja znika...

Gdy wejde w ustawienia InterWrite Pro 9.1 >>Licencja  
widze tam tylko info Mio Technology Limited nie ma numerka wiec jak to przeniesc ??

Pomocy.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 28, 2007, 14:18:25 »
Nie do końca rozumiem Twój problem. InterWrite to program, który kupujesz i dostajesz na niego licencję. Czy masz R45, czy R1112, nie ma to znaczenia - licencję nadal przecież masz. Co do aktualizacji ROMu, to przecież jest oczywiste, że wszystkie programy, które instalowałeś "znikają" - jak po Hard Resecie - MIO jest takie, jak je wyjmowałeś z pudełka za pierwszym razem.

Poza tym pozwolę sobie, wzorem Katona Starszego ("a ponadto uważam, że Kartaginę należy zniszczyć") dodać to, co za każdym razem pisze pytającym o spolszczenia - wywal to badziewie! Tylko Ci system zasyfia, spowalnia sprzęt i powoduje problemy. Język angielski z Windows Mobile jest prościutki i poradzisz sobie bez problemu. Dasz radę, naprawdę.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 28, 2007, 14:26:59 »
W moim wypadku (zakup nowego A701) byla dolaczona gratis polska lokalizacja.
Przy pierwszym uruchomienu MIO nastapila automatyczna instalacja polskiej lokalizacji, niestety nigdzie nie widze instalatora w palmtopie, pewnie po instalacji zostal skasowany.

Na dolaczonych plytkach nie ma instalki stad moje pytanie jak przywrocic polska lokalizacje po aktualizacji ROMu.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2007, 14:29:06 »
No tak, to nie wiem. Ja dostałem na płytce. Sprawdziłem, narobiłem sobie nią syfilisu i zrobiłem rzut dyskiem.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2007, 20:45:41 »
6nt ma racje walczylem kiedys z tym i jak wsadzilem polskie menu to sie zaczeło  :( zawiechy i długie myslenie wiec skoro mam nawet z licencja to i tak lezy w pudelku

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2007, 21:39:43 »
Odnosnie tego czy lokalizacja jest dobra czy zla nie chcialbym dyskutowac, kazdy ocenia wg siebie.
Interesuje mnie bardziej jak ja przywrocic po wgraniu ROMu itp.

PS. Osobiscie jestem zwolennikiem systemow w jezyku angielskim.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 01, 2007, 21:46:23 »
Ależ ja nie napisałem czy jest dobra czy zła (owszem - uważam ją za g... zapychające bez potrzeby system). Wskazałem jedynie parę wad i podzieliłem się spostrzeżeniami praktycznymi. Ad rem - z płyty można instalować bez problemu, trzeba mieć tylko najaktualniejszą wersję. To samo z plikiem ściągniętym ze strony www. Potrzebujesz tylko numeru licencji, a ten gdzieś musi być w papierach sprzętu, skoro dostałeś ją razem z nim. Jeżeli tego nie masz, to raczej d... nic z tego nie będzie - robiąc HR lub flashując ROM wywalasz całe oprogramowanie, które jest doinstalowywane poza ROMem.