MIO A701 a AM5 - tryb głośnomówiący

• 4 Odpowiedzi
  • 1011 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline erni27

• 40
  • Sprzęt: iPhone 7 plus
MIO A701 a AM5 - tryb głośnomówiący
« dnia: Kwiecień 27, 2008, 10:37:55 »
Podczas używania nawigacji (AutoMapa 5) gdy ktoś do mnie dzwoni nie wiem jak przejść do trybu głośnomówiącego.Mam do wyboru odebranie rozmowy i odrzucenie.Gdy odbiorę rozmowę zaraz okno telefonu się wyłącza i przechodzi do widoku Automapy a ktoś jest na lini a ja nie mogę z nim rozmawiać.Proszę o pomoc jak to rozwiązać? - w poprzedniej wersji (Automapa4) po odebraniu rozmowy było okno opcji telefonu wybierałem głośnik i było wszystko ok -  tu nie ma tego.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: MIO A701 a AM5 - tryb głośnomówiący
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2008, 11:35:11 »
Rozwiązanie stuprocentowe jest jedno (w zasadzie dwa):
1. słuchawka BT
2. zestaw głośnomówiący BT

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 30, 2008, 09:00:20 »
W AM 5 nad przyciskiem "Menu" jest taki drugi przycisk, za pomocą którego można włączyć/wyłączyć kilka elementów ekranu - m.in. suwak powiększania po prawej stronie oraz przyciski: zmiany rodzaju widoku (2D/3D/3D z budynkami), wyciszenia dźwięku oraz właśnie przejścia do obsługi telefonu.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2008, 19:04:36 »
Podczas używania nawigacji (AutoMapa 5) gdy ktoś do mnie dzwoni nie wiem jak przejść do trybu głośnomówiącego.Mam do wyboru odebranie rozmowy i odrzucenie.Gdy odbiorę rozmowę zaraz okno telefonu się wyłącza i przechodzi do widoku Automapy a ktoś jest na lini a ja nie mogę z nim rozmawiać.Proszę o pomoc jak to rozwiązać? - w poprzedniej wersji (Automapa4) po odebraniu rozmowy było okno opcji telefonu wybierałem głośnik i było wszystko ok -  tu nie ma tego.

Podałem Ci (Kwiecień 29, 2008, 10:35:39) na talerzu rozwiązanie problemu w dziale Automapy (tu i tam równolegle zadałeś to pytanie).

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=96753.0

wocash - to "przejście do obsługi telefonu" nie działa tak jak powinno, przynajmniej w A701 (wm 6.1), odbieranie rozmów działa właśnie tak, jak opisał erni27, czyli do bani. Bez zestawu BT lub słuchawek nie da się porozmawiać, choćby tylko po to, żeby zakomunikować, że jadę i gadulić nie mam jak ;).
Dla mnie w tym właśnie celu, w zupełności wystarczał tryb głośnomówiący A701 i póki co, posiłkuję się programem SpeakerPhone, dostępnym na oldsap.blogspot.com
Jedyny minus, to trzeba pamiętać o uruchomieniu go i podtrzymaniu uruchomionego w tle (żadne wyłączania nie wchodzą w rachubę, ze zrozumiałych powodów). Plusy? Gdy ktoś próbuje się do nas dodzwonić (rozmowa przychodząca) to telefon może automatycznie (po 5, 10, 30, 60 s) lub ręcznie przełączyć się na tryb głośnomówiący.
Opcja "Auto Answer" - automatyczne włączenie telefonu w trybie głośnomówiącym po czasie j.w.
Opcja "Delay" - ustawienie opóźnienia Auto Answer,
Opcja "usb only" - program aktywuje tryb głośnomówiący TYLKO po podłączeniu PDA do portu USB (ładowanie w samochodzie). Dodano w ostatniej wersji, ale bardzo praktyczne rozwiązanie .
Polecam! Choć chciałoby się dodać, że tego typu funkcjonalność mogłaby być wbudowana w Automapę...
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2008, 19:07:40 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 04, 2008, 10:09:12 »
zainstaluj sobie AEBPlus i pod zielona sluchawka ustaw 1x: Nacisnij zielona sluchawke; 2x: Przelacz glosnomowiacy. po odebraniu wystarczy wcisnac 2 razy zielona sluchawke i masz glosnomowiacy. mam nadzieje, ze to ci pomoze.