A701 Braki w sklepach, gdzie i kiedy kupie?

• 14 Odpowiedzi
  • 1818 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 21, 2006, 16:59:03 »
Witam
chce kupić takie urządzonko i niestety nie mam gdzie. W sklepach braki a na stronie mio.pl są ale w chorych cenach ze starej dostawy. Może jest na forum ktoś kto zna termin  dostawy tego modelu np do komputronika?

*

Offline recox

• 41
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2006, 17:54:14 »
Jeśli interesuje cie używany ale w super stanie za 1800 to zapraszam na allegro

http://allegro.pl/item122520048_mio_a701_ideal_jak_nowy_real_foto.html

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline paf

• 4
Re: A701 Braki w sklepach, gdzie i kiedy kupie?
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2006, 18:51:46 »
Cytat: "gienek"
Witam
chce kupić takie urządzonko i niestety nie mam gdzie. W sklepach braki a na stronie mio.pl są ale w chorych cenach ze starej dostawy.

Dołączam się do tematu - czatuję na niego - to znaczy spokojnie się przyglądam - ale tydzień temu po obdzwonieniu ok 20 frm wszędzie słyszałem - nie ma u dystrybutora - wstrzymali odstawy itd it...
już słyszałem teorie o braku jakiegoś certyfikatu, niezgodności ż czymś tam itd itp

jezeli ktoś wyczai gdzie można z nowej dostawy je dostac dajcie proszę znać w tym topicu
pozdrowienia

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2006, 22:27:09 »
No prawda jest taka że A701 nie spełniło pewnych norm wprowadzonych 1 lipca przez Unię Europejską. Prawdopodobnie chodzi o jakieś niedozwolone składniki w stopie obudowy. Cała dostawa na Europę która poszła do Belgii została cofnięta do fabryki, tam ponoć wymieniają obudowy i pewnie przy okazji ROM-y nowsze wgrają. Tyle mi się udało poskładać ze szczatkowych informacji dystrybutorów. Dostawa jest przełozona po raz "enty". Tym razem niby początek września. Pożyjemy zobaczymy.

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2006, 22:45:15 »
Cytat: "radoskur"
No prawda jest taka że A701 nie spełniło pewnych norm wprowadzonych 1 lipca przez Unię Europejską. Prawdopodobnie chodzi o jakieś niedozwolone składniki w stopie obudowy.

Chodzi o normę rohs

*

Offline paf

• 4
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2006, 23:34:17 »
No to coś już wiadomo - dzięki za informację - niech wgrywają nowe romy - ciekawe kiedy się pojawią w sklepach :)

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 22, 2006, 23:36:36 »
Cytat: "paf"
No to coś już wiadomo - dzięki za informację - niech wgrywają nowe romy - ciekawe kiedy się pojawią w sklepach :)

Ciekawsze jest to w jakiej cenie :D Biorąc pod uwagę cofniecie dużych parti towaru nie wiadomo czy nie będą chcieli odbić sobie kosztów na kliencie końcowym.

*

Offline paf

• 4
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 23, 2006, 00:44:25 »
Cytat: "xpablo"

Ciekawsze jest to w jakiej cenie :D Biorąc pod uwagę cofniecie dużych parti towaru nie wiadomo czy nie będą chcieli odbić sobie kosztów na kliencie końcowym.

Masz rację ciekawsze - a co do ceny to albo mogą sobie odbić ale bardziej prawdopodobne wydaje mi się że będą chcieli zmyć złe wrażenie - bo łatwo  może się zasiać w umysłach userów że one były jakieś felerne - coś jak było z mercedesem klasy A :) - potem w tej samej cenie było auto wyposażone w wiele systemów nowych

ale pożyjemy zobaczymy  :)

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 23, 2006, 08:58:04 »
Cytat: "xpablo"

Masz rację ciekawsze - a co do ceny to albo mogą sobie odbić ale bardziej prawdopodobne wydaje mi się że będą chcieli zmyć złe wrażenie - bo łatwo  może się zasiać w umysłach userów że one były jakieś felerne - coś jak było z mercedesem klasy A :) - potem w tej samej cenie było auto wyposażone w wiele systemów nowych

Obyś miał rację. Pozostaje czekać do września. Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem.

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 23, 2006, 09:04:22 »

Ale tu nie ma mowy o wpadce a'la Mesiek A. Najprawdopodobniej jest to po prostu brak odpowiednich oznaczeń bo z tego co się orientuję większość szanujących się firm już dawno spełnia normy, ale nie wyrobiło się z oznaczeniem towaru.

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 23, 2006, 10:53:58 »
Dokładnie, teraz nawet na pudełkach od myszek i klawiatur jest ładny zielony znaczek ROHS Compilant  :))  :))  :))

*

Offline paf

• 4
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 29, 2006, 14:01:22 »
Wygląda na to że się powoli rusza coś z Mio A701 na rynku. Na allegro już 2 sprzedawców ma kilka aukcji - na jednej pisze co prawda produkcja maj 2006 ale nie wiem czy to ma znaczenie skoro cofali z rynku już wyprodukowane właśnie. Zobaczymy  - ja czekam jeszcze około 2 tygodni a po tem uuu hhaaa :))

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 29, 2006, 15:20:18 »
a ta norma rohs jest jakos szkodliwa dla zdrowia ? bo jezeli wycofali je z rynku - to te co zostaly sprzedane tez powinny byc wymienione na te spelniajaca norme ( aprzy okazji posiadajace nowy ROM :))

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 29, 2006, 20:14:00 »
nie bez tej normy też są raczej ok. Chodzi chyba tylko o brak certyfikatu. Mio pewnie za późno wystąpiło o certyfikat i dla tego stało sie jak się stało...