Mio a501 zapomina ustawień

• 2 Odpowiedzi
  • 880 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomke1

• 11
  • Sprzęt: Mio A501
Mio a501 zapomina ustawień
« dnia: Styczeń 05, 2009, 18:09:59 »
Witam kolegów,

Po paru miesiącach zabawy a501 w końcu ustaliłem pakiet aplikacji które muszę mieć i wszytko byłoby dobrze gdyby nie fakt, że
system zapomina ustawienia po jakim czasie ma wygasić ekran przy zasilaniu bateryjnym, obojętnie co mu ustawię pamięta do czasu gdy nie zablokuje się po czasie ustawionym wiadomo gdzie.
po włączeniu pojawia się prawidłowo działający mobile Shell ale diabeł mi po 10 sekundach gaśnie.

Nie mam ochoty na ponowną instalacje wszystkiego, niestety ostatni backup jaki mam posiada już ten błąd :(
pomóżcie jak przywrócić "pamięć" systemowi :)

Odp: Mio a501 zapomina ustawień
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2009, 19:44:10 »
Witam kolegów,

Po paru miesiącach zabawy a501 w końcu ustaliłem pakiet aplikacji które muszę mieć i wszytko byłoby dobrze gdyby nie fakt, że
system zapomina ustawienia po jakim czasie ma wygasić ekran przy zasilaniu bateryjnym, obojętnie co mu ustawię pamięta do czasu gdy nie zablokuje się po czasie ustawionym wiadomo gdzie.
po włączeniu pojawia się prawidłowo działający mobile Shell ale diabeł mi po 10 sekundach gaśnie.

Nie mam ochoty na ponowną instalacje wszystkiego, niestety ostatni backup jaki mam posiada już ten błąd :(
pomóżcie jak przywrócić "pamięć" systemowi :)

Nie używałem nigdy mobile Shell ale mysle ze on ma wlasne opcje wyłacznia PDA i tam w nim jest ustawione 10s ,  poszukaj w opcjach  tego programu ( lub jakiegos innego o podobnym dzialaniu jaki masz wgrany) i tam ustaw wlasny czas

*

Offline tomke1

• 11
  • Sprzęt: Mio A501
Odp: Mio a501 zapomina ustawień
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2009, 13:59:36 »
SpbMobileShell to niestety nie winowajca bo po wyłączeniu go dzieje się to samo.
A dokładniej gdy wyłącze sprzęt (uśpię z paluszka) i nie było włączonego autotycznego blokowania to jest ok, wszystko pamięta po wybudzeniu.
A gdy jest włączone blokowanie i muszę go odblokować to ustawień (a dokładnie tylko tego jednego) już nie pamięta.

Może ktoś wie gdzie te ustawienia są przechowywane może jakiś błąd w rejestrze ?

----------------

Problem widać znany ale na forach zagranicznych poniżej kawałek który pomoże jakby ktoś miał podobnie

1. Download PHM Regeditor on this site and install it on your WM5/6 device in the usual way.

2. Download the backlight fix on this side http://66.249.93.104/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&langpair=de%7Cen&u=http://www.iaccarino.de/silvio/ppcstuff.htm&prev=/language_tools (scroll down to "Backlight timeout Fix") and install it somewhere on your mobile device, preferably in the root directory.

3. Start PHM Regedit and scroll down to My Device -> HKEY_LOCAL_MACHINE --> init

4. Look at the values and find the LAUNCHXXX with the highest value. Choose Edit --> New String Value and name it LAUNCHXXX(+1).

5. In Value data enter: neo_backlight_fix.exe 120. (*) Click OK. Exit PHM Regedit. Softreset.

6. Presto
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2009, 16:57:40 wysłana przez tomke1 »