Mio a501 i mroblem z MMSami w plusie

• 4 Odpowiedzi
  • 1283 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline radeon1111

• 1
Mio a501 i mroblem z MMSami w plusie
« dnia: Grudzień 23, 2007, 14:45:30 »
Witam,
Mam taki problem:
Posiadam Mio 501 i nie mogę odbierać i wysyłać MMSów - w plusie nie potrafią mi pomoc.
Czy może ma ktoś instrukcje  jak powinno się konfigurować wysyłanie MMSów w tym mio na sieć plus.
Pozdrawiam i wesołych świąt.

Odp: Mio a501 i mroblem z MMSami w plusie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2007, 13:33:57 »
Witam. Dzisiaj dostałem odpowiedz z serwisu MIO na temat konfiguracji MMS w PLUSIE. Przesyłam cały list, sam jeszcze nie sprawdzałem czy to działa. Może pomoże. wesołych Świąt.
Witam!
Jeśli dokonał Pan ustawień połączenia dla komunikacji GPRS MMS należy wejść do programu poczta.
Tu procedura jest nieco inna niż dla urządzenia A701.
Po uruchomieniu programu pocztowego proszę wybrać Menu (prawy dolny róg) --> Narzędzia --> Opcje. Następnie proszę wybrać konto MMS, przejść do trzeciej zakładki (Serwery). Proszę wybrać opcję NOWY, wpisać:
nazwę połączenia (jest to nazwa wyświetlana - niezwiązana z ustawieniami operatora)
bramka (adres IP dla Plus GSM: 212.2.96.16)
numer portu (dla Plus GSM:  9201)
adres serwera (MMS.plusgsm.pl:8002)
łącz przez (tu należy wybrać odpowiednie połączenie skonfigurowane uprzednio w połączeniach lub grupę w której to połączenie zostało utworzone)
Po zakończeniu konfiguracji należy potwierdzić wpisane dane klikając OK w dolnym lewym rogu. Zaznaczyć utworzone połączenie oraz wybrać opcję Ustaw Jako Domyślne.

W razie problemów proszę sprawdzić ustawienie połączenia ewentualnie ręcznie przestawić połączenie MMS.

Pozdrawiam,
Wojciech Szlęk
Inżynier Serwisu Mio
FixIT
Napisane: Grudzień 28, 2007, 12:52:59
Jeszcze jedno zanim wpiszesz to  co podałem poprzednio musisz skonfigurować  POŁĄCZENIA, masz to dokładnie opisane  w PDF  - Konfiguracja usługi MMS dla sieci Plus GSM. -  na stronce
http://www.mio.com.pl/download.php?fr=a701
Dotyczy to co prawda MIO A701 ale ta pierwsza część -   TWORZENIE I KONFIGURACJA NOWEGO POŁĄCZENIA GPRS ( MMS ) jest dobra i dla A501, dalej musisz zrobic to co podałem w poprzednim poście gdyż TWORZENIE I KONFIGURACJA PROFILU WIADOMOŚCI MULTIMEDIALNYCH MMS jest dobre ale tylko dla A701 . U mnie zadziałało. W przypadku  problemów napisz, pomoge.
binkowski@poczta.ats.pl

*

Offline Konuss

• *
  • 83
    • http://www.ekonin.pl/
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 31, 2008, 22:05:43 »
ja mam niestety problem dlatego prosiłbym o opisanie dokłądnie co i jak zrobic bo zielony jestem i u cze sie dopiero :(
KoNuSS

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2008, 10:43:07 »
Wielkie dzięki binkowskig za wskazówki. zrobiłem jak napisałeś i działa [prawie] bo musze połączyć ręcznie żeby wysłało ale wysyła. ps wiecie jak to zrobić by samo się łączyło i rozłączało?

*

Offline xarr

• **
  • 142
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 10, 2008, 19:23:57 »
U mnie (orange) wystarczy tylko ustawic w ustawieniach połączenia włączyć aby programy automatycznie łączące sie z internetem powinny używać usługi MMS (u mnie jest ustawione Orange MMS).
Samsung Galaxy S 8GB
PDA: XXJPX + CF Root 1.3 + ClockworkMod Recovery + TouchWizGTG Launcher + Deodex by Ja :D
PHONE: XXJPX
CSC: XAJPX