problem z mio a701 !!! pomocy!!!

• 8 Odpowiedzi
  • 1337 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z mio a701 !!! pomocy!!!
« dnia: Czerwiec 14, 2008, 00:15:18 »
witam  kombinowałem ze zmiana romu i tak wykombinowałem ze teraz nawet mio mi sie nie wlancza i niemoge nawet weisc   do biosu .. proszę o pomoc

*

Offline rootmaster

• *
  • 74
  • Sprzęt: Samsung OMNIA 8GB + karta 8GB ; MIO A701 Karta 2GB
Odp: problem z mio a701 !!! pomocy!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 14, 2008, 08:57:19 »
Witaj,
Naładuj baterie na "do pełna", spróbuj zrobić Hard Reset (instrukcja HR: na wyłączonym pockecie przytrzymujesz jednocześnie klawisz ściszania i czerwoną słuchawkę, aż MIO zadrży z ekstazy; potem puszczasz i gotowe), następnie spróbuj wejść do menu  bootloadera na jeden z dwóch sposobów:
a. poprzez naciśnięcie i przytrzymanie jednoczesne przycisków zgłaśniania + dżojstika (kółko) w dół, a następnie krótkie przyciśnięcie i puszczenie czerwonej słuchawki, w czasie gdy dwa pozostałe są cały czas wciśnięte. Puść pozostałe dwa przyciski, gdy menu się pojawi.
b. operacja wyglądająca identycznie, z tym, że zamiast czerwonej słuchawki używamy dziurki soft reset.

Instrukcja zaczerpnięta od 6nt - link http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58733.0

Jeżeli się nie uda, wyciągnij baterie z Mio na całą noc i rano spróbuj ponownie. I jedna rada na przyszłość nie dubluj wątków w innym dziale który nie jest do tego przeznaczony, bo możesz szybko dostać nagane od administratorów  :P i wtedy już niczego się nie dowiesz...

Powodzenia
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2008, 09:00:11 wysłana przez rootmaster »

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 14, 2008, 11:13:27 »

dzięki  rootmaster
zrobiłem wszystko tak jak pisałeś  i dalej nic :(  HR wyglądał tak mio zadżal ale nic sie nie pojawiło na wyświetlaczu tylko podświetla sie czerwona i zielona słuchawka  tak samo jest jak chce weisc do bootloadera :(
baterie tez miałem wyciągniętą od wczoraj i nie pomogło :(   przepraszam za dublowanie wątków ale jestem nowy i jeszcze niewiem do końca co gdzie jak.

pozdrawiam

*

Offline rootmaster

• *
  • 74
  • Sprzęt: Samsung OMNIA 8GB + karta 8GB ; MIO A701 Karta 2GB
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 14, 2008, 11:34:38 »
hmm no to rzeczywiście bardzo nieładnie to wygląda  :S Wg mnie to wygląda tak.. albo w bootloaderze podczas wgrywania romu uruchamiałeś nie tą opcję co trzeba, czyli np wgranie całego romu a nie tylko jego części, tak jak to się zawsze robi. Chodź nie wiem czy tak idzie zrobić mając zły plik bin, nigdy tego nie próbowałem więc tak tylko dywaguje..  :-| Kolejną rzeczą która mi przychodzi do głowy jest uszkodzony wyświetlacz, może Mio działa tylko nic się nie wyświetla.. Myślę że niestety pomoże tylko serwis w takim przypadku  :worried: chyba że któryś z kolegów forumowiczów ma jeszcze jakieś pomysły lub wiedzę, w takim przypadku czekamy na podzielenie się nią  :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2008, 11:39:06 wysłana przez rootmaster »

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 14, 2008, 12:03:36 »
 dzięki  rootmaster
wydaje mi sie ze właśnie cos pochrzaniłem z  bootloaderze i od tego czasu tak sie dzieje :( wcześniej probowałem wgrać nowego roma i jak go wgrywałem to później wyskakiwał mi komunikat "check sun error" wtedy restart zrobiłem i juz mio sie nie włączyło ale mogłem jeszcze weisc do bootloadera.

koledzy jak macie jakieś pomysły to proszę o pomoc!
pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 15, 2008, 00:44:56 »
jak wół pisało żeby nie odłączać mio od kompa ani go nie dotykać:/

ehh współczuje kolego, szczerze współczuję.  Może wyjmij baterię na jakieś dwie doby i próbuj ponownie. Inna przyczyna to może akurat padł Ci wyświetlacz i dlatego nie wyświetla, sam już nie wiem

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 15, 2008, 11:07:56 »
witam
kolego nie odłączalem mio od kompa przez jakieś 15 minut przy wgrywaniu roma.
myślę ze wyświetlacz jest na 100 dobry podejrzewam ze cos niechcacy nacisnąłem ubota i od tego czasu kicha :(
jak mislicie na serwisie naprawią mi to? i ile mogą mnie skasować?
pozdrawiam .

*

Offline freemax

• *
  • 85
  • Sprzęt: MIO A701, HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 16, 2008, 04:17:34 »
Kolego miałem podobny problem zapewne pomieszałeś coś w bootloaderze i teraz jest kicha,jeśli nie wejdziesz do bootloadera to już tylko serwis, niestety, wciśnij im jakiś kit ja tak zrobiłm skończyło się jak to napisali "wymianą płyty głównej" do tego jeszcze źe złożyli pda i diody nie działają heh :/, oczywiście wszystko uznali na gwarancji i zupełnie nic nie płaciłem
pozdro
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2008, 04:19:08 wysłana przez freemax »

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 16, 2008, 17:47:12 »
dzięki kolego za rade :) pewnie tak zrobię
pozdrawiam