MIO A 701 - Nie można wyłączyć alarmu

• 5 Odpowiedzi
  • 814 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 12, 2007, 09:11:54 »
Hejlou
Od wczoraj mam dziwny objaw - nie moge wlaczyc alarmu. Normalnie bylo tak, ze gdy sie wlaczal, na dole pojawialo sie odpowiednio - po lewej stronie "notification" a po prawej "menu". w notifcation mozna bylo wylaczyc alarm, a w menu wlaczyc opoznienie. No a teraz lipa. Alarm dzwoni, ale ani "not..." ani menu sie nie pojawiaja - wiec nie mozna tego wylaczyc. Nie pomaga tez soft reset. Po sofcie telefon wlacza sie z dzwoniacym juz alarmem. Co za cholera???? MIal ktos moze podobne problemy ? W przypadku powiadomien np. o sms wszystko dziala poprawnie.
Bede wdzieczny za pomoc
Pozdrawiam

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 12, 2007, 09:30:07 »
Który masz ROM?

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 12, 2007, 10:33:21 »
Cytat: "6nt"
Który masz ROM?

ten sam co ty Oki R24 plus

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 12, 2007, 10:56:36 »
Coś chyba się nagrzmociło w systemie. Może jakaś instalka coś namieszała? Spróbuj HR, a jeżeli to nie pomoże, to przeinstaluj ROM - może to przy flashowaniu jakiś błąd wskoczył i teraz się ujawnił?. Ja kiedyś tak miałem, ale razem z innymi błędami od złego flashowania właśnie na R024.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 12, 2007, 11:57:09 »
Cytat: "6nt"
Coś chyba się nagrzmociło w systemie. Może jakaś instalka coś namieszała? Spróbuj HR, a jeżeli to nie pomoże, to przeinstaluj ROM - może to przy flashowaniu jakiś błąd wskoczył i teraz się ujawnił?. Ja kiedyś tak miałem, ale razem z innymi błędami od złego flashowania właśnie na R024.

HR pomogl, ale kupa danych poszla...w Polske :-) przywracanie z buckup - u nie ma sensu, bo pewnie jest tak jak powiedziales - jakas z instalek zwali cos w systemie i przywrocenie spowoduje te same perypetie. Tak czy inaczej dzieki

Pozdr

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 12, 2007, 12:02:36 »
Zrób tak - instaluj po jednym programiku i testuj sobie 1-3 dni. Wtedy odkryjesz który Ci bruździ. No i ważne - instaluj tylko najnowsze wersje oprogramowania - inne mogą nie działać prawidłowo z AKU 3.5.