Mio A701 i Quick Position

• 9 Odpowiedzi
  • 1252 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
« dnia: Marzec 10, 2007, 17:43:49 »
Od 07/03/2007 nie mogę pobrać za pomocą aplikacji Quick Position danych dla GPS. Brak połączenia. Chciałbym ustalić czy problem dotyczy tylko mnie czy jest globalny. Czy ktoś ma podobny problem ?

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2007, 18:06:07 »
Czasami tak sie dzieje ze nie dziala ale prpblem jest tez inny , mianowicie polska nakladka , trzeba wejsc w ustawienia i wylaczyc (deactivate) wlasnie quick position.

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2007, 18:34:20 »
Temat nakładki znam. Sam go kiedyś odkryłem. Jeśli korzystasz z nakładki to mam dobrą wiadomość - ostatnia wersja ma już ten problem poprawiony. Podobnie jak poprawne pobieranie poczty za pomocą IMAP - również jest już poprawione. Ale wracając do tematu to mam całkowicie wyłączoną lokalizację interfejsu (korzystam tylko z klawiatury). A Tobie się pobiera poprawnie ?

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2007, 18:39:38 »
Tak , smiga jak ta lala wiec serwer napewno dziala wiec musi to byc cos w twoim pockecie ...

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2007, 08:39:36 »
Dzięki za info. Robiłem odtwarzanie po twardym resecie. W takim razie mam dwa efekty uboczne odtwarzania. Jeden to nie ściągające się ustawień dla GPS oraz ciągłe przełączanie wygaszania ekranu po 15 s. Zmieniam na inne i  po wyłączeniu Pocketa i ponownym włączeniu mam ponownie 15 s. Jak szybko nic nie znajdę to pozostanie twardy reset i instalacja od nowa. Tak na marinesie to jestem ciekawy co jest tego powodem. Jeśli to oprogramowanie SPB Backup tak rewelacyjnie działa to jego zastosowanie jest mocno ograniczone. :-(

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 11, 2007, 09:41:26 »
Znalazłem na zachodniej liście dyskusyjnej rozwiązanie problemu dotyczącego pobierania danych dla GPS. Rozwiązanie wydaje się lekko głupie ale jest skuteczne (przynajmniej u mnie). Wystarczy uruchomić IE otwierając jakąś stronę w Internecie a następnie wybrać opcję download w Quick Position. Od tej pory pobieranie działa bez problemu zarówno przez ActiveSync jak również po GPRS. Prawdę mówiąc dziwne ale skuteczne tym bardziej że wszystkie inne zainstalowane softy korzystające z Internetu działały bez problemu. Ważne że skuteczne. Zostało mi tylko to nieszczęsne wyłączanie ekranu po 15 sek. które nie wiadomo jak samo się włącza.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 11, 2007, 13:14:01 »
Cytat: "grzegorz01"
Dzięki za info. Robiłem odtwarzanie po twardym resecie. W takim razie mam dwa efekty uboczne odtwarzania. Jeden to nie ściągające się ustawień dla GPS oraz ciągłe przełączanie wygaszania ekranu po 15 s. Zmieniam na inne i  po wyłączeniu Pocketa i ponownym włączeniu mam ponownie 15 s. Jak szybko nic nie znajdę to pozostanie twardy reset i instalacja od nowa. Tak na marinesie to jestem ciekawy co jest tego powodem. Jeśli to oprogramowanie SPB Backup tak rewelacyjnie działa to jego zastosowanie jest mocno ograniczone. :-(

Też miałem ten problem przy SPB - zmieniłem na Sprite i hula jak ta lala.

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 12, 2007, 09:13:37 »
To sprawa jasna. A udało Ci się pozbyć nieszczęsnego wygaszania po 15 sek. inną metodą niż twardy reset ? Co ciekawe SPB Backup w wielu serwisach jest oceniany jako numer 1. Jak widać na załączonym przykładzie nie do końca tak jest.  Ja mam jeszcze jeden efekt uboczny SPB Backup polegający na wieszaniu się urządzenia jeśli wybrana jest opcja automatycznego resetu po wykonaniu kopii (może to być oczywiście jakiś konflikt z innym używanym oprogramowaniem). Jeśli robię to ręcznie (reset) to jest OK. Z Sprite nie masz żadnych problemów (robiłeś odtwarzanie po twardym resecie) ?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 12, 2007, 09:28:42 »
1. Tych cholernych 15 sekund nie pozbyłem się, aż do zmiany ROMu (wtedy robiłem HR). Nie znam innej niż HR metody na pozbycie się tego.
2. Robiłem odtwarzanie Sprite'em. Kup jednak najnowszą wersję - ze starszą miałem jakieś tam drobne kłopoty. Najnowsza ma jeszcze tę zaletę, że ma opcję odtwarzania po upgrade, a tego nie ma żaden inny program do backupu.

*

Offline grzegorz01

• 298
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 12, 2007, 10:20:07 »
Dzięki za info.