Teraz ja dorzucę trzy grosze do dyskusji...
Mój odbiornik w dziadku A701 sprawiłby chyba więcej problemów serwisantowi-odkrywcy niż wojna w Wietnamie USA

... Paredziesiąt postów wcześniej pisałem, że mój moduł gps w AM w menu gps -> informacje -> gps dane, wyświetla "krzaki". To było jakiś rok temu, kupiłem sobie odbiornik navibe 737, który... cóż wiele mówić nawalił jakieś 2 tygodnie temu. Z racji, że zgubiłem paragon, nie mogłem zrealizować gwarancji i byłem wq... no wiecie, jaki mogłem być

Ale w nawiązaniu do tematu:
- z nudów sprawdziłem jeszcze raz opcję "krzaki" w AM i zrobiłem reset gps. Jakże wielkie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że zamiast krzków pojawiają się normalne dane gps.
- sprawdziłem odbiornik zaczął widzieć satelity - AM działa !!!
... działała do pierwszego wyłączenia. Potem to już zwykła ruletka i rachunek prawdopodobieństwa.
Albo odbiornik gps działa (jakieś 5% przypadków) albo nie działa. Nie ma na to wpływ reset mio, hard reset, resetowanie gps z poziomu systemu, po prostu działa albo nie - częściej nie

PYTANIE:
- czy to może być antena ? ... Wspomnę tylko, że navibe'a kupłem po ciężkiej glebie dziadka, po której odbiornik w ogóle "nie gadał" ... aktualny rom 23001 od Elmiego.
pozdr.