Więc... Udało mi się!!!!!!!!!!! Metodą prób i błędów znalazłem co trzeba, choć nie wiem co za co odpowiada. Nic nie popsułem, a efekt jest więc się dzielę z wami. Otóż... jak wiadomo w seryjnym Mio A701 (nie wiem jak w innych modelach) dżwięki przychodzących połączeń telefonicznych są bardzo ciche (jak dla mnie, a głuchy nie jestem). Zauważyłem, że jak taki dźwięk (dzwonki jak wiadomo są umieszczone w katalogu Windows/Rings lub bezpośrednio w Windows jeśli chodzi np. o dźwięki powiadomień lub SMS-ów) puścić przez odtwarzacz np. TCPMP (jak ktoś ma ROM OKI 024) to jest bez porównania głośniejszy niż normalnie mimo ustawienia belki głośności na full. Więc myślę sobie, trzeba to podkręcić w rejestrze, bo głośniczek daje radę bez problemu 300% głośniej. Więc pogrzebałem i zmieniłem w rejestrze to: w HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/SoundCategory/InCall oraz ta sama ścieżka w folderach Ring oraz RingPreview zmieniłem odpowiednio wartości z 2 w pierwszym przypadku i 3 w drugim na 6 (czym większa wartość tym głośniej grają dzwonki!) I tyle. Nie wiem czy trzeba aż w tych trzech kategoriach zmieniać, bo na razie nie mam więcej czasu eksperymentować. Może wystarczy tylko zmienić np. w tych parametrach Ring. Jak chcecie to sprawdźcie sami. Ważne, że teraz dzwonki dzwonią jak w rasowej komórce (czyli głośno!) : )))