Kilka pytan do.. Mitac Mio a701

• 13 Odpowiedzi
  • 2045 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 03, 2006, 10:50:09 »
Witam.. po pierwsze chcialbym sie przywitac jako ze to pierwszy post na tym forum :)

Mam takie pytanie a dokladniej kilka..
Planuje zakup pda, dokladniej Mitac Mio a701 i mam co do niego kilka pytan (przeczytalem caly dzial wiec to raczej nie pytania ktore sie gdzies juz pojawily), dotyczacych glownie uzytkowania tego urzadzonka.
Podoba mi sie on poniewaz jest niewielki, posiada w sobie gps i telefon (aktualnie jestem zmuszony do noszenia dwoch telefonow i trzecie urzadzenie do noszenia nie byloby najwygodniejsze).
Jestem juz prawie zdecydowany na jego zakup ale mam watpliwosci co do jego wielkosci. Planuje go uzywac glownie jako urzadzenie do pisania (nie usmiecha mi sie na uczelnie nosic ciagle laptopa) wiec najchetniej notatki robic wlasnie na pdku.. czy ekranik 2,7' wystarczy do w miare komfortowej pracy na nim? Podobnie jak gps, czy wielkosc ekranu nie wplynie na czytelnosc w czasie np jazdy? No i oczywiscie odpalenie jakiejs aplikacji czy innej gierki czy ebooka..
Prosilbym o jakies opinie co do tego wyswietlacza i pracy na nim.
Z gory dziekuje.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2006, 11:03:43 »
dla mnie nawigacja na malym ekranie jest ok i nie ma problemu, co do pisania to myslisz o jakies zewnetrznej klawiaturze czy chcesz rysikiem wprowadzac text? jesli chcesz wprowadzac sporo textu to pomysl o wizardzie albo tytn czy exec nie maja gps ale maja klawiatury a gps na BT zawsze mozesz podlaczyc

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2006, 11:33:57 »
Zgadzam się całkowicie z szanownymprzedmówcą. W nawigacji nie ma problemu, ale wprowadzanie tekstu rysikiem to desperacja. Nawet na moim hx4700 z 4-calowym ekranem nie da się tego szybko robić. I nawet nie o wielkość ekranu chodzi, tylko pisanie rysikiem, to tak, jak na klawiaturze jednym palcem. Wariactwo. Zewnętrzna klawiatura sprawę załatwi.

Pozdrawiam.
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 03, 2006, 11:34:27 »
Myslalem o tym aby rysikiem pisac, bawilem sie troche pda mojego kumpla i nawet wygodnie sie pisze ale on ma ekranik 3,5' wiec zastanawiam sie tez czy pisanie rysikiem po 2,7' bedzie wygodne..

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 03, 2006, 11:41:12 »
no jest roznica w wielkosci zauwazalna, ja uzywam block'a a nie klawiatury ale mimo to dluzszy text to wyciagam klawiaturke, jesli masz mozliwosc to jeszcze idz do jakiegos sklepu i pobaw sie np wizardem, bo zdecydowanie szybciej bedziesz pisal
test wizarda masz tu :arrow: http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10853
test tytn'a masz tu :arrow: http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=11862
i exec :arrow: http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=11376

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 03, 2006, 13:42:01 »
Ewentualnie pomyśl o klawiaturce BT...

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 03, 2006, 15:36:28 »
A jak wyglada przegladanie np plikow excelowych, e-bookow, no i granie na tym sprzeciku? Na takim wyswietlaczu? Ma dosyc mocny procek wiec chcialbym go wykorzystac rowniez do grania.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 03, 2006, 16:07:36 »
exela nie uzywam na PDA wiec nie powiem (szczerze sobie nie wyobrazam), e-book moim zdaniem bez problemu, grac tez sie da

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 03, 2006, 16:24:16 »
No wlasnie przegladanie worda / excela i korzystanie z nich (parzylem na kumpla z 3,5' i wyswietlaczem vga to wyglada super zastanawiam sie jak to bedzie z wordem / excelem na polowie rozdzielczosci..

Najchetniej to bym chcial zobaczyc to urzadzonko w praktyce.. nie wiecie gdzie w stolicy moznaby w jakims sklepie oblookac..

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 03, 2006, 16:37:31 »
heh jak widziales w vga to cie zmartwie ale w qvga bedzie zupelnie inaczej i to zdecydowanie na niekorzysc

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 03, 2006, 16:53:21 »
WYobrazam sobie ze bedzie inaczej ale czy da sie w miare komfortowo z tych aplikacji korzystac, czy to wogole bedzie czytelne ;)

BTW. Moze ktos bylby tak mily i wkleil jakies zdjecie pocket excela i worda w czasie dzialania ich ? Prosze :)

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 03, 2006, 21:46:08 »

Nie wiem czy o to ci chodzilo? tabela i wykres w excelu

--

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 04, 2006, 09:16:33 »
Dokladnie o to.. dzieki :)
Nie no w sumie jest spoko.. a polskie znaczki to z nakladki sa tak ?

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 04, 2006, 18:30:45 »
Interwritepro