mio a701 - brak połączenia telefonicznego

• 5 Odpowiedzi
  • 1339 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mio a701 - brak połączenia telefonicznego
« dnia: Kwiecień 02, 2009, 05:37:43 »
Witam i proszę o możliwą pomoc;

kupiłem kilka dni temu mio a 701 (używany) - poprzedni właściciel używał go króko w sieci orange i podobno wszystko działało.
Po włożeniu karty sim i zalogowaniu mogę odbierać połączenia ale nie mogę dzwonić  nigdzie. Jest sygnał taki jak przy komunikacie (nie ma takiego numeru itp) oraz wyświetla się dymek: coś w rodzaju: ' brak sygnału połączenia, sygnał niedostępny lub wybrany numer jest nieprawidłowy ... itd". czy miał ktoś tego rodzaju problem i znalazł rozwiązanie? bardzo proszę o pomoc - jam mam tel w sieci era.

Zbyszek
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 07:55:55 wysłana przez KOstar »

*

Offline piotrkovski

• 694
  • Sprzęt: nokia n łosiem
Odp: mio a701 - brak połazenia telefonicznego
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 02, 2009, 10:11:21 »
No to wygląda na jakiś bardziej problem programowy niż mechaniczny skoro możesz odbierać a wybieranie coś blokuje, na innej karcie to samo się dzieje? SR pomaga czy dalej to samo?
Racja jest jak d**a, każdy ma swoją.

*

Offline blaze85

• **
  • 105
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2009, 11:36:30 »
Sprawdź czy CLIR nie jest włączony.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 02, 2009, 12:25:49 »
No to wygląda na jakiś bardziej problem programowy niż mechaniczny skoro możesz odbierać a wybieranie coś blokuje, na innej karcie to samo się dzieje? SR pomaga czy dalej to samo?

na karcie Orange też nie da się zadzwonić. SR czyli soft reset? też restartowałem kilka razy i nic. kurcze co to może być? znalazłem gdzieś na necie dwa takie pytania dotycz. takiego przypadku na  mio  a 501 i a 701 ale bez odpowiedzi. poprzedni właściciel mówił że wszystko grało. w każdym razie dzięki za pomoc i jak na coś wpadniesz to proszę o kontynuację.

Napisane: Kwiecień 02, 2009, 12:22:45
Sprawdź czy CLIR nie jest włączony.

gość w salonie ERy mi też to powiedział (jeśli chodzi oczywiscie o Calling Line Identification Restriction) ale problem w tym że nie wiem jak go w mio a701 zrobić - jakieś sugestię?

*

Offline blaze85

• **
  • 105
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 02, 2009, 14:56:56 »
Ustawienia->Telefon->Zakładka Usługi->ID rozmówcy->Pobierz ustawienia->Zaznaczamy wszyscy :)

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 03, 2009, 05:22:03 »
Ustawienia->Telefon->Zakładka Usługi->ID rozmówcy->Pobierz ustawienia->Zaznaczamy wszyscy :)

niestety nie pomogło - może twardy reset by pomógł? a jak nie to to który serwis w kraoiwe mi doradzi? dzięki :(