Jak zgłośnić dźwięk przychodzących SMS-ów????

• 9 Odpowiedzi
  • 1530 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mw71

• **
  • 188
  • Mio A701, ROM Oki 024, WM 5.0, karta SD 2 GB
Jak zgłośnić dźwięk przychodzących SMS-ów????
« dnia: Grudzień 12, 2007, 11:38:22 »
Z normalnym dźwiękiem sobie poradziłem przy pomocy edytora rejestrów. Jest głośny jak rasowa komórka ale nie wiem gdzie jest w rejestrze folder od dźwięków "Notification" czyli powiadomiń takich jak SMS żeby zwiększyć wartość

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: Jak zgłośnić dźwięk przychodzących SMS-ów????
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 12, 2007, 12:14:38 »
Z normalnym dźwiękiem sobie poradziłem przy pomocy edytora rejestrów. Jest głośny jak rasowa komórka ale nie wiem gdzie jest w rejestrze folder od dźwięków "Notification" czyli powiadomiń takich jak SMS żeby zwiększyć wartość

Dźwięk jak dźwięk - wrzuć własny o wysokim poziomie hałasu i już.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 12, 2007, 13:06:36 »
klucz wyglada tak:

HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Notifications\{A877D65B-239C-47a7-9304-0D347F580408}

Ogólnie zmiana jakiegokolwiek parametru w tym kluczu gowno daje. Ale baw sie, moze cos wymyslisz. Prosciej jest wyedytowac dzwiek jakims cooledit i podniesc troszke poziom natezenia dzwieku.
A jak niby zwiekszyles poziom natezenia dzwieku dzwonka?

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 12, 2007, 14:09:29 »
carlOs, ano tak zrobiłem:
Mam MioA701 z OKI024!!! : W "Programach" masz taki folder OS Manager do zarządzania procesami etc. Otwórz go, wejdźcie w RegEdit (czyli edytor rejestru), a tu w HKEY_CURRENT_USER W tym drzewku znajdź folder "Control Panel", w nim folder "Souds Categories", a w nim "Ring". I tu osobiście wyedytowałem z zapisu 0x00000002 (chyba tak było już nie pamiętam) do (tak mam teraz i mi starczy) 0x00000005(5). Nic się z tym nie dzieje, jak włączam po nocy telefon też nie zmienia wartości sam, a dźwięki dzwonka dają po uszach, poważnie!!! Normalnie wszyscy walczą z belką głośności, a ustawienia jej na full i tak daje w porównaniu z moją metoda śmieszny efekt.  Jak zrobisz jak napisałem to powinno ci też działać, no bo nic innego nie kombinowałem. Po prostu raz się wkurzyłem, usiadłem i mówię: "jak to jest w telefonie to jak się zmieni rejestr to nie ma siły, żeby głośnik był tak jak fabrycznie! Niektórzy pisali, że głośniczek nie wydoli głośniej czy coś tam! Wydoli i to naprawdę nieźle!!!

I chodzi o to, żebym mógł tą samą metodą podkręcić dźwięk przychodzących SMS-ów tylko nie wiem w którym folderze jest ustawienie dźwięków "Powiadomień". Tak jak napisałeś to żadna nowość ale niektóre dźwięki są ciche inne głosniejsze. Jak sobie ustawisz siłę głosu głośniczka to bedziesz miał bez łaski swoje!
Napisane: Grudzień 12, 2007, 14:00:34
Poza tym carlOs ten klucz, który podałeś to owszem ale tam jest jedynie zapis o przyporządkowaniu dźwięku do konkretnego zdarzenia (np. przychodząca wiadomość tekstowa) ale tu się nie ustawi siły głosu tego dźwięku, a mnie chodzi właśnie o wartość "volume"

*

Offline Walduss

• 34
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 13, 2007, 11:04:42 »
Możesz dokładnie podać, który klucz modyfikowałeś w podanej lokalizacji [HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\SoundCategories\Ring] mam następujące wpisy, które mogę zmienić:
"InitVol"
"Directory"
"AttenuationCategory"
"DefaultSound"

Domyślam sie, że chodzi o "InitVol" ????

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 13, 2007, 11:19:21 »
U mnie opisana metoda najzwyczajniej nie działa. Kiedyś już był taki wątek na forum i o ile pamiętam też mi nie działało.

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 13, 2007, 11:44:54 »
carlOs, nie wiem, ja sam do tego doszedłem, bo się wkurzałem na cichość przychodzących dźwięków. Zmieniłem wartość z 2 do 5 (bo mi starczy tyle) w tym kluczu, co napisałem i działa do dziś!!!!
Napisane: Grudzień 13, 2007, 11:44:01
Walduss, masz jakieś inne te foldery ale to chyba w tym co napisałeś. Zmień, najwyżej zawsze możesz wrócić i poprawić z powrotem. Systemu tym nie rozwalisz

*

Offline Walduss

• 34
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 17, 2007, 10:56:54 »
Walduss, masz jakieś inne te foldery ale to chyba w tym co napisałeś. Zmień, najwyżej zawsze możesz wrócić i poprawić z powrotem. Systemu tym nie rozwalisz

...ok, tyle że już tam mam 5 :) i dalej jakoś tak cicho jest ....

... chyba że może powinienem udać się do lekarza od uszuf :E

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 17, 2007, 11:13:28 »
Walduss, nic więcej ci nie pomogę. Ja miałem fabrycznie cicho, ustawiłem nową wartość w rejestrze i jest ok, głośniej nie chcę, bo mi tyle starczy!

*

Offline gbear

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 19, 2007, 23:11:03 »
Witam,

dzisiaj sie chwile pobawilem i zauwazylem

InitVol - 4 lub 5 i to daje glosnosc

Attenuation - i tu jest ciekawe, bo najglosniej jest przy wartosci ustawionej na 2.

I daje rade, ale niestety tylko dla dzwonkow. SMSy dalej tak sobie

(wszystko pod WM6 na A702)

pzdr