Internet przez bluetooth.

• 5 Odpowiedzi
  • 1171 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline endry

• 20
Internet przez bluetooth.
« dnia: Marzec 02, 2009, 12:51:43 »
Witam.Mam pytanie jak uzyskać dostęp do internetu w mio a501 przez bluetooth połączony z laptopem.Rzecz w tym że lapotp stoi w innym pokoju,piętro niżej /zasięg jest/a np. aby aktualizować pogodę trzeba zejść podłączyć kabelek,przez bluetooth byłoby wygodniej.Z góry dzieki za odpowiedż.       

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Internet przez bluetooth.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 02, 2009, 13:27:50 »
skonfiguruj sobie ActiveSync przez bluetooth i będziesz miał to samo co po kablu

*

Offline endry

• 20
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 03, 2009, 12:04:33 »
Dzięki.Problem rozwiązany ale mam jeszcze dwa pytania.Bluetooth pan-połączenie z internetem?Drugie czy są moduły wifi na usb,które można zastosować w pocket pc.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2009, 12:25:02 »
Rozwiń pierwsze pytanie
Drugie - nie. Mio nie ma hosta, a więc nie zobaczy niczego podpiętego do usb, nawet mniej skomplikowanego niż dongle wifi jak klawiatura czy myszka. Zresztą i tak byłby problem ze sterownikami.

*

Offline endry

• 20
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 03, 2009, 16:38:10 »
Po wejściu w programy  mam wspólne korzystanie z internetu,klik i jest połączenie z komputerem pc,dalej bluetooth  PAN oraz USB.Jest to chyba inny rodzaj połączenia przez bluetooth z pc.Ale jak go skonfigurować to już nie wiem.Dzięki za wyjaśnienie od. wifi.

*

Offline mczpl

• 26
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 09, 2009, 01:16:40 »
Tez mialem ten problem i troche mi to zajelo.
W ActiveSync na kompie wejdz w "plik"->"ustawienia polaczenia" i tak znaznacz "zezwalaj na obsluge polaczen bezprzewodowych.........." dodatkowo ustaw polaczenie na porcie COM6 (to bedzie potrzebne do polaczenia, przynajmniej ja to potrzebuje w BlueSoleil) i ze komputer podlaczony do internetu. Odpalasz na kompie program do BT tak zeby urzadzenie bylo widoczne.

W Mio uruchamiasz ActiveSync i w menu wybierasz opcje "polacz przez BT". Za 1 razem pojawi sie okno szukania urzadzen BT z aktywna usluga AsctiveSync. Znajdujesz na liscie swojego kompa i patrzysz czy jest tam aktywna usluga ActiveSync, jezeli tak to zaznaczasz i zatwierdzasz. Jezeli wszystko jest OK nastapi polaczenie z komputerem i pojawi sie stosowny komunikat. Teraz nastepuje normalna synchronizacja z kompem i masz internet przez BT :-)
ActiveSync na Mio mozna zamknac "x" bo nie rozlacza sie tylko przechodzi do "dolnego paska.

Powodzenia