brak sygnału GPS w MIO A701 (tom tom)

• 3 Odpowiedzi
  • 1526 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 26, 2006, 11:58:03 »
Zainstalowałem Tom Tom'a w MIO A701, wszystko bez problemu, mapa jest, wszystko jest.... Poza jednym :-(  Wyświetla mi się komunikat: Brak urządzenia GPS! W konfiguracji GPS wybieram "Inne NMEA GPS", szybkość transmisji - 4800 i kombinuję z różnymi portami i nic... Oczywiście nie widzi com2 (na nim jest ustawiony GPS), próbowałem już wszystkich: poczynając od "GPS_HWCOM" (najbardziej logiczny wg mnie port), a później w swojej desperacji wszystkie pozostałe... I nic.... Aha, sprawdzałem to oczywiście na dworzu, przy czyściutkim niebie... Czujnik GPS na pewno nie jest uszkodzony, bo sprawdzałem na innym programie i szybciutko łapie sygnał. POMOCY !!! Może mi ktoś pomóc?

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 26, 2006, 20:15:14 »
A zamknąłeś poprawnie ten inny program do nawigacji? Ja tak samo miałem na moim Mio 180, że jak tylko zminimalizowałem AM to TT dawał ten sam komunikat ponieważ com 2 był zajęty przez AM.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2006, 08:40:49 »
dzięki za podpowiedź.... już wszystko gra.... po prostu bardzo długo łapał pierwszy sygnał w TT. Już wszystko mi śmiga.

Mio p 550 antena zewnętrzna
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2006, 16:17:16 »
mam problem z sygnałem gps w środku samochodu .
często znika . Chcę podłączyć antenę zewn . mio p550 ma złącze antenowe ale nie jest nigdzie podany typ spotkałem się z oznaczeniami mmcx i tmc .
czy moglibyście coś podpowiedzieć , pozdrawiam  http://www.pdaclub.pl/forum/images/smiles/sad.png
smutny[/list]