Komu działają MMS-y w MIO A701 w sieci ERA

• 18 Odpowiedzi
  • 1541 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline adi-000

• 20
  • Sprzęt: Było HP 6340 + GPS a jest MIO A701 z GPS-em
Komu działają MMS-y w MIO A701 w sieci ERA
« dnia: Sierpień 10, 2007, 10:52:20 »
od jakiegoś czasu walczę z ustawieniami MMS-ów w MIO A 701.
dzwoniłem do serwisu, ściągałem ustawienia z netu i jedyne do czego zmusiłem mojego "pagera" to to że odbiera wysłane do mnie MMS-y.
niestety ja nie mogę ich wysyłać. wyskakuje błąd i każe skonfigurować mi ustawienia.
i tu moja prośba - może ktoś z was ma prawidłowo skonfigurowane MMS-y i mógłby podać co i gdzie wpisać żeby poszło.
po rozmowie z serwisem MIO zastanawiam sie czy MMS-y można wogóle wysłać z tego urządzenia, gdyż pan serwisant powiedział że ten typ tak ma
Ass, Gas or Grass - Nobody Rides for Free

*

Offline poli

• 16
  • młody prawnik-urzędas państwowy
Odp: Komu działają MMS-y w MIO A701 w sieci ERA
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 10, 2007, 12:56:44 »
To jest możliwe. Np u mnie działają. Ja mam ustawione tak:
1. Ustawienia do mms'ów mam w my work network (ustawienia jak z broszurki z tej strony: http://mio.com.pl/download.php?fr=a701 )
W mmsach jak wybierasz ustawienia to dajesz  active profille  edit i w data conetions to wybierasz  my work network, reszta ustawień jak z broszurki.
2. internet mam ustawiony na my isp i wszystko dział pięknie i śmiga że hej
pozdrawiam POLI

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 10, 2007, 13:41:06 »
Yea - poli ma rację, jak miałem Erę, ustawiałem identycznie. Teraz mam Plusa i ustawienia analogiczne (oczywiście "plusowe" dane)

*

Offline adi-000

• 20
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2007, 12:13:47 »
hehehe zrobiłem - wszystko śmiga
a winne było t ze nie postawiłem jeden ukośnik zamiast dwóch
trzeba wszystko wpisać uważnie
pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2007, 23:22:50 »
mozecie mi pomoz wsystko robie jak w instrukcji i nic!!!nie moge wysłac ani odebrac sms z ery
internetchodzi ładnie a smsy nie pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kupiłem mio wczoraj z polski romem zaszytym jak ktos moze to prodił bym po polsku opis ustawien

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2007, 23:38:21 »
marbo5 - naprawdę strasznie dużo już jest na Forum wątków o ustawianiu mmsów i internetu. Proszę - skorzystaj z opcji szukania, a na pewno zdołasz znaleźć rozwiązanie.

*

Offline adi-000

• 20
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2007, 13:06:49 »
ustawienia wpisujesz w/g linków ze strony mio u mnie nie działało bo dalem jeden / zamiast dwóch //
a jak bedziesz chciał to ci wszystko opisze

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 09, 2007, 10:16:23 »
Panowie mam problem...po przejściu do kolejnej fazy ustawiania MMS w Erze wybieram Start/Poczta/MMS/ wybieram nowy....  i nie mogę dalej nic ustawić bo pokazuje mi coś takiego.....jakiś badziew...IPM.Root :mad:.....co dalej skoro nie ma kolejnych zakładek??? takich jak w ustawieniach z broszurki z tej strony: http://mio.com.pl/download.php?fr=a701 .....mam ROM Okiego..

co to jest  :mad: i dlaczego u mnie nie ma tak jak w broszurce....
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2007, 10:28:10 wysłana przez januszjur »

*

Offline adi-000

• 20
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 14, 2007, 08:51:02 »
na razie nie pomogę bo mój "Pager" pojechał do serwisu - przestał nagle działać

Odp: Komu działają MMS-y w MIO A701 w sieci Orange
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 14, 2007, 18:35:38 »
Ja mam  Orange , ustawiłem zgodniz z opisem MIO, i jak daje wyślij to pisze: ni eudało się wysłać lub pobrać wszystkich wiadomości. Aby spróbowac ponownie nacisnij wyslij odbierz. ja daje wyslij to nie wybiera sie samo połączenie mms orange. a jak najpierw nawiaze polączenie z mms orange to i tak pisze to samo. Co moze byc źle?

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 25, 2007, 22:16:17 »
Panowie mam problem...po przejściu do kolejnej fazy ustawiania MMS w Erze wybieram Start/Poczta/MMS/ wybieram nowy....  i nie mogę dalej nic ustawić bo pokazuje mi coś takiego.....jakiś badziew...IPM.Root :mad:.....co dalej skoro nie ma kolejnych zakładek??? takich jak w ustawieniach z broszurki z tej strony: http://mio.com.pl/download.php?fr=a701 .....mam ROM Okiego..

co to jest  :mad: i dlaczego u mnie nie ma tak jak w broszurce....

Właśnie coś takiego miałem na romie Okie'go... To i wybrakowany .NET sprawiło, że wróciłem do R65. (z całym szacunkiem 6nt ;) )
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline krycho22

• 11
  • MIO A701 WM6.1 + Kingston SDHC 4GB
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 25, 2007, 22:39:25 »
Witam
Ja miałem podobny problem związanny z MMSami, mianowicie mogłem wysyłać ale nie mogłem odczytać, za każdym razem wyskakiwał błąd. Przychodziła informacja o otrzymaniu mms-a ale w żaden sposób nie można go było odczytać. Po kilkunastu próbach zrezygnoewałem i doszedłem do wniosku że bez nich da się żyć, szkoda nerwów. Nadmieniam, iż urządzenie ustawiłem wg. zaleceń ERY. Nic z tego nie wyszło, może to wina samego PDA.   

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 25, 2007, 23:33:44 »
prozor - przysięgam, że u mnie mmsy działają bez zarzutu - na Plusie i służbowym Orange. Nie wiem skąd u Ciebie to się pojawiło - musiałeś coś źle ustawić. Chyba, że to kwestia Ery (na Erze mi działały, ale mogło to być jeszcze na innym ROMie). Co do .NET, nie wypowiadam się - korzystam z tego w niezaawansowany sposób, więc po prostu doinstalowałem braki i hula.

Może spróbujcie któregoś z ROMów Lifeforce? Też są niezłe, choć nadal OKI R024 jest moim faworytem ze względu na stabilność. Czekam na WM6 1.1 by Farkas...

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 26, 2007, 20:35:25 »
 6nt Zawsze cenię sobie twoje rady..olać MMS, zostaje przy OKI R024 i poczekam na WM6 1.1 by Farkas...

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 26, 2007, 21:09:05 »
Dzięki, januszjur, za uznanie. Ja jednak tylko przekazuję to, co wiem z praktyki (a nie boję się grzebać w swoim MIO  :E). Z tym WM6 to może być jeszcze trochę czekania. Wprawdzie pierwsza beta Lifeforce'a już działała, ale pozostało w tym jeszcze dużo rzeczy do poprawienia. Oznacza to, że możemy jeszcze parę miesięcy czekać na nowy ROMik. Ja, oczywiście, trzymam rękę na pulsie. Wprawdzie dużymi krokami zbliżam się do nabycia HTC Athena (chyba kupię w USA, bo się opłaca cenowo), ale MIO oddam do używania Koleżance Małżonce (w końcu szkoda taki fajny sprzęt opychać za połowę ceny nabycia, nieprawdaż?), więc będę dbał nadal o jego rozwój, żeby nie narazić się na cios wałkiem w potylicę  :wink:. Tak więc forum MIO nie opuszczę :ok:

*

Offline QrKo

• *
  • 69
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 28, 2007, 00:20:10 »
Dziekuje za post numer 2, bardzo sie przydało :-)

Tylko pytanie mam - bo jak jest laczenie ustawione na auto to sam sie laczy zeby odebrac mmsa, ale co z rozlaczaniem? Jest jakis auto disconnect czy lepiej ustawic na reczne i samemu dac potem odbiera i rozlaczyc zaraz po?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2007, 01:10:35 wysłana przez QrKo »

*

Offline poli

• 16
  • młody prawnik-urzędas państwowy
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 28, 2007, 12:50:37 »
Bardzo fajny programik, jak go zainstalujesz to znajdziesz go w ustawieniach. Umożliwia zarówno podtrzymanie jak i wyłączanie gprs-u( ja mam ustawione wyłączanie po 5 min braku aktywności)

http://pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=&f_str=gb-soft&sortby=t&sort=asc&f_id=504
pozdrawiam POLI

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 28, 2007, 14:03:08 »
U mnie na OKI R024 mms w Plusie działają bez problemu (wysyłanie i odbieranie).
Ten programik, o którym pisze poli, faktycznie jest dobry i instalowany standardowo wraz z ROMem OKIego.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 29, 2007, 13:06:34 »
MMSy włączają i rozłączają połączenie automatycznie. GB-Soft Tweak dodaje tę funkcjonalność do internetowego połaczenia z GPRS.