Witam wszystkich!
z góry sorry za lamusowate pytania aczkolwiek siedze tutaj od godziny wczoraj szukałem po necie wieczorem tez i niczego co by mi dało pewność tego co potrzebuje.
Twoja sprawa ile tutaj siedzisz, na pewno za krótko skoro nie przeczytałeś nawet przyklejonych wątków w tym dziale

Jest tam wszystko co pytasz.
Sprawa wygląda tak,zakupiłem wczoraj Mio A701 z wm5 pl. i romem 64.
Troche czuje sie rozczarowany funkcjonowaniem jego i chciałbym zrobic jakis dobry upgrade.
Zdążyłeś się chociaz pobieżnie zapoznać z możliwościami konfiguracji tego urządzenia? Wątpię !
Z tego co poczytałem to na wm6 będzie działać stabilniej i jest więcej funkcji.Poprawcie mnie jesli sie myle:)
Rzecz gustu. Jeden woli las, drugi woli córkę leśniczego. Każdy ROM robiony jest pod potrzeby tego który go projektował, więc ... który ROM? Rzecz gustu i potrzeb.
Moje pytanko brzmi: co dokładnie musze zrobic zeby zamienic moje wm5 pl na wm6 pl ?jakie wersje romu itp?
Pytam bo nie chce popsuć sobie mio juz 2 dnia a chce zeby dawało mi przyjemność a nie męczarnie tak jak teraz przy chociazby wybieraniu osoby z ksiązki 
Poczytaj najpierw trochę więcej.
Myślę że wiesz że zmiana ROM to utrata gwarancji, oraz że nieudana próba takiej zmiany może się skończyć kosztowną wizytą twojej zabawki w serwisie. Jeśli powyższe cię nie zniechęca, to poczytaj ten wątek:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58733.0Masz tam opisaną cała procedurę zmiany ROM.
Przed zmianą zrób backup obecnego systemu. Przyda się w przypadku jakiegoś nieszczęścia które zmusi cię do oddania do naprawy gwarancyjnej
Dziękuje za pomoc i proszę o wyrozumiałość 
Nie wiem czy admin będzie miał cierpliwość i nie wyśle tego wątku do >NULL