Mio A701 Aparat 1.3 M Pixels ?? czy aby napewno..

• 6 Odpowiedzi
  • 777 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio A701 Aparat 1.3 M Pixels ?? czy aby napewno..
« dnia: Październik 08, 2007, 22:30:45 »
Witam,
Chciałem zapytać o aparat w waszych maszynach, a mianowicie czy u was też foty są kiepskiej jakości i raczej zaciemnione?
Porównanie mam do Sagema MyX6-2 który to też ma 1,3M pixela i robi o wiele lepsze foty niż mój nowiutki Mio.
Zdjęcia z Mio mają więcej szumów niż z Sagema. Z filmikami jest podobnie...

O co można posądzać taką różnicę ???

pozdrawiam

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: Mio A701 Aparat 1.3 M Pixels ?? czy aby napewno..
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 08, 2007, 22:43:24 »
poza matrycą ważna jest jeszcze optyka, a ta w mio jest dość słaba...

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 08, 2007, 22:57:39 »
Dla mnie coś takiego jak aparat zaczyna się gdzieś koło 5M pixela + dobra optyka.... wiec to wszystko co się pakuje do PDA to raczej atrapa aparatu a nie aparat ...więc zero podniety ..może być ale nie musi..dziwi mnie ze ktoś kupuje PDA bo ma 3M pixle...dlatego wyzej cenię sobie wydajnosć od jakiejś tam atrapki aparatu...bez względu czy to Mio czy inne cudo...przykład skopania projektu np. Mio A702 co z tego że ma aparat 3M pixle jak ma procek 200mHz ..o dupę rozbić taką ofertę.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2007, 09:33:25 »
januszjur - w 200% się z Toba zgadzam  :ok: Owszem, fajny jest aparacik w SE K800i (3,2 MP, z porządną optyką), ale raczej do dokumentowania szybko zauważonych okoliczności przyrody, niż do robienia rzeczywiście zdjęć. Pierwsza z brzegu idiotenkammera ma matrycę 8MPix i optykę wystarczającą do robienia niezłych zdjęć. Szczerze mówiąc A701 ma kilka wazniejszych braków (wifi, EDGE, 3G, WM6, VGA itp) niz jakość aparatu.

A702 rzeczywiście kładzie ideę rozwoju PDA w MITACu. Gdyby miał lepszy procek i ciut więcej funkcji, to nawet 300 zł wyższa cena nie odstrasza, a tak... szkoda kasy...

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 09, 2007, 11:02:28 »
poza matrycą ważna jest jeszcze optyka, a ta w mio jest dość słaba...

W telefonach tez optyka jest słaba. Nawet można powiedzieć, że je nie ma wcale :P

Dla mnie coś takiego jak aparat zaczyna się gdzieś koło 5M pixela + dobra optyka....

Akurat ilość pixeli (pixli?) nie jest najważniejszym kryterium określającym czy aparat jest dobry czy nie. Więcej w tym chwytu marketingowego niż wyznacznika jakości (podobnie z liczbą "zoom").
Natomiast szkła jak najbardziej i do tego matryca (jej fizyczna wielkość, technologia itp.). Do tego mozna dorzucić zastosowany soft. To są rzeczy, na które trzeba zwracać uwagę.

*

Offline BlackSon

• 48
  • Sprzęt: HTC TP, Motorola Milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 09, 2007, 14:19:48 »
Jak dla mnie aparat w takich urządzeniach jak PDA, czy telefon powinien być na tyle dobry, żeby na ekranie tego sprzętu było dobrze widać zrobione zdjęcie. Na kompa nigdy z komórki nie przegrywałem zdjęć   :grin:

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 09, 2007, 15:01:02 »
I dobrze robiłeś, bo nie warto :P