Serwis MIO a trzaski w telefonie.

• 5 Odpowiedzi
  • 907 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
Serwis MIO a trzaski w telefonie.
« dnia: Luty 24, 2008, 22:27:49 »
Złożyłem reklamację w związku z tą częstą przypadłością a701. Po tygodniu otrzymałem sprzęt z serwisu z informacją: "Testy przeprowadzone w naszym laboratorium nie wykazały opisywanego problemu". Poczułem się trochę  :mad:, bo wynika z tego, że wymyślam niestworzone historie, a sprzęt wysyłam chyba tylko dla zabawy. I co mam teraz zrobić? Trzaski występują nadal. Zauważyłem wprawdzie, że jest pewna różnica w przeprowadzaniu rozmowy - trzaski występują tylko w pomieszczeniu, natomiast na zewnątrz odbiór jest czysty. Czy któremukolwiek z Forumowiczów uwzględnili reklamację w związku z trzaskami? Czy po naprawie opisywane zjawisko jeszcze występuje? Czy ktoś zauważył, że istnieje różnica w przeprowadzaniu rozmowy w przestrzeni otwartej i w pomieszczeniu? I czy jest sens zgłoszenia sprzętu do ponownej naprawy?
Będę wdzięczny za ustosunkowanie się do postu.
Pozdrawiam

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
Odp: Serwis MIO a trzaski w telefonie.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2008, 22:51:31 »
ale jakiego rodzaju to sa trzaski? Buczenie w sluchawce? Bo jesli chodzi o buczenie w sluchawce to np. w moim a701 zostalo to naprawione w ramach gwarancji.

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 25, 2008, 00:06:29 »
Może nieprecyzyjnie się wyraziłem, ale to jest po prostu buczenie, jakby się coś sprzęgało.

*

Offline rootmaster

• *
  • 74
  • Sprzęt: Samsung OMNIA 8GB + karta 8GB ; MIO A701 Karta 2GB
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 25, 2008, 00:22:55 »
Witam, też tak mam w moim MIO ale tylko w pomieszczeniach zamkniętych, trzymając MIO odpowiednio (łapiąc go w różne miejsca) można  to całkowicie usunąć. Jest to nieprzyjemna sprawa dająca bardziej odczuć się rozmówcy niż nam. Ja się nauczyłem z tym żyć.. chociaż wcześniej tego w ogóle nie zauważałem, dopiero jak wykupiłem darmowy numer z moją miłością po dłuższej rozmowie bardzo wyraźnie to przeszkadza i lepiej iść sobie na spacer w trakcie rozmowy żeby głowa nie bolała tak od tego buczenia  :S Moja gwarancja uległa przedawnieniu więc muszę z tym żyć.. chyba że wie ktoś jak serwis to "ekranuje" to bym się podjął  naprawy.
Powodzenie w walce z serwisem,
Daniel
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2008, 00:24:42 wysłana przez rootmaster »

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 25, 2008, 06:27:32 »
w moim Mio buczenie to zostalo naprawione w serwisie - w ramach gwarancji, okolo roku temu. I, poki co - i oby jak najdluzej - nie wrocilo.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 03, 2008, 16:46:57 »
W moim została wymieniona płyta gł na gwarancji