brak wibracji

• 8 Odpowiedzi
  • 1407 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brak wibracji
« dnia: Listopad 25, 2008, 13:11:40 »
Witam
jestem nowym użytkownikiem zarówno forum jak i urządzenia mio a701 mam go od kilku dni i ciesze sie bez liku z tego co jeszcze przedemna z tym sprzętem, jednak nie mam zbyt wiele czasu na zabawę ze sprzętem a zauważyłem jedną wadę i nie wiem czy to po prostu zakupiłem uszkodzony sprzęt czy moja niewiedza daje sie we znaki i nie wiem jak włączyć wibracje, próbowałem już w ustawieniach i na głośniczku gdzie można wybrać wł - wibr. - wył wybieram wibr i kiedy ktoś do mnie dzwoni to nie dzieje sie nic gdy wybieram wl jest tylko dzwonek a w ustawieniach => telefon gdzie mamy możliwość wybrania dźwięk dzwonka - dzwonek narastajacy - pojedynczy - wibracja - wibracja i dzwonek - wibracja potem dzwonek - brak wybieram wszystkie z wibracja i kiedy dzwoni telefon to wibracji nie ma. może są jeszcze jakieś inne ustawienia. Proszę o pomoc bo bardzo zależy mi na wibracjach.
Dane o ROMie i moim mio:
wersja ROM: A 701
wersja OS : Pocket PC
profil : Mio Technology Limited
Jeśli potrzebne beda informacje dalsze tzn: unikalne BT MAC Wersja RF to proszę dać znać to dopiszę.

Poprzedni właściciel twierdzi ze wibracje dzialaly cały czas.

Proszę jeszcze o radę na temat jaką baterię kupić do mojego mio bo ta która jest w tym egzemplarzu daje ucieche na marne kilka godzin pracy urządzenia i to głównie na czuwaniu gsm.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

*

Offline rootmaster

• *
  • 74
  • Sprzęt: Samsung OMNIA 8GB + karta 8GB ; MIO A701 Karta 2GB
Odp: brak wibracji
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 25, 2008, 19:38:53 »
Witaj na naszym forum  :)
Wibracja powinna działać przy takich ustawieniach jak mówisz. Spróbuj wykonać soft reset (naciśnięcie guziczka z boku urządzenia) lub hard reset (to spowoduje wykasowanie wszystkich obecnych ustawień - jak to zrobić znajdziesz na forum w tematach podpiętych). Jeżeli to nie pomoże i dalej będzie brak wibracji to ja tutaj widze winę sprzętową. Gość sprzedał po prostu MIO bez działającej wibracji a teraz się upiera ze działała. U mnie też przestała działać swego czasu, za 10 zł kupiłem w sklepie GSM nowy silniczek, sam wymieniłem i chodzi lepiej niż oryginał  :ok:

Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 26, 2008, 07:31:39 »
Dzięki rootmaster za rady zaraz poćwiczę z tymi resetami. A co do Twoich problemów z wibra to wcześniej czytałem o Twoim uporze na temat wibracji i jej pukania (tez tego próbowałem ale cisza) kiedy szukałem czegos na temat mojego problemu.
A skąd jesteś wogóle może Tobie podrzuce tego mojego mio do wymiany silniczka w razie draki:)
Ciesze sie ze Tobie sie udało.
Jak dojdę do czegos to sie odezwe narazie musze telefonik podładować.

*

Offline rootmaster

• *
  • 74
  • Sprzęt: Samsung OMNIA 8GB + karta 8GB ; MIO A701 Karta 2GB
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 26, 2008, 19:36:33 »
Wejdź na mój profil, tam wszystko pisze  :ok:

*

Offline Ragnagord666

• 29
  • Sprzęt: MiTac Mio A701 + Sandisk Extreme III 8gb
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 26, 2008, 21:49:34 »
W moim przypadku było tak ,że przez jakieś 2 miesiące nie miałem wibracji a potem (nie wiem czemu) wszystko się naprawiło. ROMu nie zmieniałem przez ten czas.

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 01, 2008, 00:48:20 »
Mio pojechało w piątek do Krakowa do serwisu. Zobaczymy co z tego wyjdzie okazało się ze jest jeszcze nieco ponad pół roku gwarancji wiec go wysłałem, teraz czekam, co sie stanie napiszę później.
Pozdrawiam

*

Offline mp3fan

• **
  • 121
    • http://www.mp3fan.pl
  • Sprzęt: Touch HD,Diamond,MIO A701,XDA Mini S
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 01, 2008, 15:18:42 »
Ja przez jakiś czas nie miałem wibracji na jednym ze starszych romow elminster. Miałem zainstalowany photocontact i mysle ze on cos namieszal, nawet gdy robilem hard reset nie bylo specyficznego "drżenia" mio. Myslałem więc że padła wibra.Zainstalowałem najnowszy rom elminster i wibra już jest :) PhotoContact boje sie juz wrzucac, zwłaszcza, że przy rozmowie trzeba poczekać około 3 sekund by usłyszeć rozmówcę.
Make the future happen

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 01, 2009, 12:51:01 »
Coś Mitac zwalił z tymi wibracjami. Kolejne mio do serwisu pojechało.

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 15, 2009, 18:50:09 »
To chyba dość częsty problem - mnie też ostatnio padła wibracja. Czy ktoś ma instrukcję wymiany? - generalnie chodzi o informacje gdzie podważyć itp. żeby czegoś nie urwać przy rozbieraniu.