A701 problem z GPRS z plusa

• 8 Odpowiedzi
  • 1099 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline spyware

• 22
  • Sprzęt: mio A701 / manta 440MS
A701 problem z GPRS z plusa
« dnia: Listopad 27, 2007, 16:52:09 »

Witam
chciałem skonfigurować gprs w A701 w sieci plus.
Wprowadziłem:
1.nowe połączenie modemowe: dałem nazwę Internet Plus
2. wybrałem łącze: Łącze komórkowe GPRS
3. nazwa punktu dostępowego : internet
4. nazwa użytkownika i hasło zostawiłem puste ( jak zalecają w mio)
5.zatwierdzam zmiany OK

Przy próbie połączenia sie z netem wyskakuje monit:
 ( wybrano numer: internet. Nie można połączyć. Upewnij sie , ze telefon jest włączony lub sprawdź Ustawienia. )

Może mi ktoś podpowie co żle robię!
ps:
czytałem forum i korzystałem z opcji szukaj ( zaraz odezwa sie ludki, ze tego nie zrobiłem)
pzdr-awiam
oczywiście , ze mam oryginalną mapę ...

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: A701 problem z GPRS z plusa
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2007, 16:55:51 »
no to odzywają się ludki, które najchętniej odesłałyby cię jednakowóż do instrukcji. A adresy DNS wpisałeś???

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2007, 19:29:10 »
W załączniku masz ustawienia do Plusa

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 27, 2007, 20:18:29 »
zmien "3. nazwa punktu dostępowego : internet" na "3. nazwa punktu dostępowego : www.plusgsm.pl" i musi dzialac

*

Offline spyware

• 22
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2007, 07:11:14 »
no to odzywają się ludki, które najchętniej odesłałyby cię jednakowóż do instrukcji. A adresy DNS wpisałeś???

wiec do jakiej instrukcji kolega chce mnie odesłać ( może telefonu ) ?
DNS nie są potrzebne.
Dobrze określiłeś swoją osobę...

Dla
@woof 
Nie pomogło, to co podałeś ( dzięki za chęci)

@zbig65
Dzięki za ustawienia - pomogło
Śmiga necik jak ta lala

ps: temat można zamknąć i doklejć.
Ustawienia kolegi działają.

pozdrawiam

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 28, 2007, 08:38:01 »

wiec do jakiej instrukcji kolega chce mnie odesłać ( może telefonu ) ?
DNS nie są potrzebne.
Dobrze określiłeś swoją osobę...

Tak, żeby obciąć trochę Twojej pewności siebie: http://www.mio.com.pl/download.php?fr=a701&d=267 tu znajdziesz instrukcję, która jasno mówi gdzie i jakie DNSy trzeba wpisać: 212.2.96.52 i 212.2.96.53 I nie ma wielu prostszych i prościej opisanych rzeczy niż ustawienia GPRS... Starałem się nie być złośliwy w poprzednim poście, ale sam się prosiłeś ;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2007, 08:43:08 wysłana przez 6nt »

*

Offline spyware

• 22
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 28, 2007, 12:24:09 »

Tak, żeby obciąć trochę Twojej pewności siebie: http://www.mio.com.pl/download.php?fr=a701&d=267 tu znajdziesz instrukcję, która jasno mówi gdzie i jakie DNSy trzeba wpisać: 212.2.96.52 i 212.2.96.53 I nie ma wielu prostszych i prościej opisanych rzeczy niż ustawienia GPRS... Starałem się nie być złośliwy w poprzednim poście, ale sam się prosiłeś ;)

Kolego od tej strony to zaczynałem ustawienia GPRS-a , wiec nowości mi nie podałeś.
ps: sprawdziłem co udostępnił producent a gdy to nie pomogło dopiero wysmażyłem tego posta.
Następnym razem trzeba widocznie pisać z jakich materiałów korzystało sie wcześniej ( mam podać jeszcze kilka stron z których korzystałem? ).

Do złośliwości to trochę brakuje , nazwę to inaczej ignorancja z pierwszego posta wyszła z kolegi i te 1626 postów ( bo wychodzi,że jestem gościem który wszystko wie). A jednak NIE.
Wiec w tym temacie to wszystko.

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 28, 2007, 14:14:15 »
kolego spyware. To, ze tobie nie poszlo to nie powod, zeby sie tu uzewnetrzniac. I nie unos sie, bo jezeli porownac Twoj poziom wiedzy o a701 (gdzie nie potrafiles skonfigurowac gprs) a wiedze 6nt, ktory pomogl wielu userom w wielu bardziej skomplikowanych akcjach to tak: on wie wszystko.
I troche pokory proponuje, bo pokombinowalem w połączeniach i wychodzi na to, ze popelniles blad w ustawieniach polaczenia, zamiast lacze komorkowe gprs wybrales samo lacze komorkowe. stad opisana przez ciebie proba polaczenia z numerem internet a nie porba laczenia z gprs.
No offence, po prostu zawsze powinno zaczynac sie od siebie:)
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2007, 14:16:55 wysłana przez carl0s »

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 28, 2007, 15:54:27 »

Kolego od tej strony to zaczynałem ustawienia GPRS-a , wiec nowości mi nie podałeś.
ps: sprawdziłem co udostępnił producent a gdy to nie pomogło dopiero wysmażyłem tego posta.
Następnym razem trzeba widocznie pisać z jakich materiałów korzystało sie wcześniej ( mam podać jeszcze kilka stron z których korzystałem? ).

Do złośliwości to trochę brakuje , nazwę to inaczej ignorancja z pierwszego posta wyszła z kolegi i te 1626 postów ( bo wychodzi,że jestem gościem który wszystko wie). A jednak NIE.
Wiec w tym temacie to wszystko.

Widzisz... różnica między nami jest taka, że ja umiem czytać, a nie tylko wiem gdzie co leży. Skoro twierdziłeś, że DNS nie są potrzebne, sądziłem, że ich nie wpisałeś, ale po odpowiedzi carl0sa widzę, że po prostu nie czytasz instrukcji, czyli moje odsyłanie cię do niej było bardziej uprawnione niż próba pomocy.