BatteryStatus w A701

• 4 Odpowiedzi
  • 819 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
BatteryStatus w A701
« dnia: Wrzesień 26, 2007, 22:17:19 »
Forumowicze używający BS...czy wyświetla się Wam informacja o temperaturze procesora i o poborze prądu? Wyczytałem gdzieś na Forum, że BS współpracuje tylko z procesorami Texas? Czy to prawda?
I jeszcze jedno (nie chcę otwierać nowego wątku)....szukałem, szukałem i nic, a temat był już poruszany. Czy można jakoś wyłączyć przychodzenie wiadomości sieciowych? Z tego co czytałem, wynika, że jeszcze nikomu ta sztuka się nie udała...W BS działa (nazwa sieci i lokalizacja), ale jak pozbyć się tych natarczywych smsów?

*

Offline QrKo

• *
  • 69
  • Sprzęt: MIO A701
Odp: BatteryStatus w A701
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2007, 19:05:34 »
Kliknij rysikiem na ilosci wolnej pamieci to zamieni sie ikonka na termometr, tylko ze pokaze 0 stopni bo pewni jest niezgodna z tymi procesorami ta aplikacja.

Co do komunikatow sieciowych to z tego co czytam inna droga niz smsowa nie idzie tego aktywowac i te uporczywe smsy trzeba kasowac.

*

Offline zbig65

• *
  • 55
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2007, 19:51:05 »
Kliknij rysikiem na ilosci wolnej pamieci to zamieni sie ikonka na termometr, tylko ze pokaze 0 stopni bo pewni jest niezgodna z tymi procesorami ta aplikacja.

Też tak myślę, ale chciałem się upewnić, jak program współpracuje z A701

Co do tych wiadomości sieciowych...to ten problem mnie męczy...skoro można było je aktywować, to musi też być jakiś sposób ich wyłączenia. Może gdzieś w rejestrze warto poszukać. Spróbuję.

*

Offline vlodeck

• 732
  • xda-dev mod
  • Sprzęt: Hejcztisi Magic
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2007, 20:26:59 »
Wyczytałem gdzieś na Forum, że BS współpracuje tylko z procesorami Texas? Czy to prawda?

Prawda.
Macbook Black

*

Offline zbig65

• *
  • 55
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 28, 2007, 14:21:55 »
Znalazłem na http://forum.xda-developers.com informację odnośnie zapisu w rejestrze, który likwiduje problem przychodzenia wiadomości sieciowych.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\RIL]
"EnableCBM"=dword:0
"EnableCBMChannels"=""
"EnableCBMDCS"=""

Problem w tym, że w naszym rejestrze jest jedynie klucz, natomiast nie ma niestety wartości  :( Cóż trzeba szukać dalej...)