Battery Status i wydajność procesora w MIO A701

• 3 Odpowiedzi
  • 625 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline maxiak

• **
  • 163
  • www.206club.net
    • maxiak.com
  • Sprzęt: MIO A701
Battery Status i wydajność procesora w MIO A701
« dnia: Grudzień 26, 2007, 17:32:56 »
Spotkalem sie z roznymi zdaniami na temat ustawien wydajnosci procesora u sprzedawców w sklepachj i na Allegro i na dobra sprawe teraz ustawilem na Automatycznie - ale ciekawa sprawa, moze mi ktos wyjasni -> mam wtyczke Battery Status i tam jest podana aktualna wydajnosc procesora i co bym nie ustawial jesli chodzi o wydajnosc to pokazuje 520 MHz. Chyba, ze myle pojecia ... Wtyczka ta ma tez jakis wskaznik jaby temperatury, niestety mam caly czas zero i nie wiem o co chodzi, podobnie jest z aktualnym poborem pradu. Ktos uzywa tego ? Jak to jest ? Ustawienia cyba mam dobre :/
maxiak.com

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
Odp: Battery Status i wydajność procesora w MIO A701
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2008, 22:10:15 »
Używam BS, a zatem temperatura oraz pobór prądu przy tym procesorze nie działa, natomiast 520 to wartość takowania procesora a nie jego rzeczywista wydajność, nigdy nie zauważyłem, aby ta wartość się zmieniła (chyba że podkręcisz procesor ), ale tego nigdy nie robiłem.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 03, 2008, 10:39:18 »
Ma być "auto" - częstotliwość taktowania procesora jest regulowana automatycznie w zależności od obciążenia procesora. Wtyczki BS" temperatura i pobór prądu nie działają na A701.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline QrKo

• *
  • 69
  • Sprzęt: MIO A701
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2008, 17:25:44 »
Mi na OKIm w Trybie Auto pokazuje teraz 312Mhz.